Pre izvesnog vremena nabavio sam jednu Elektroniku koja je bila neispravna, uništenog hroma nekom kiselinom ali je imala sve delove i originalnu narukvicu. Dovoljno za početak. Mehanizam sam rasturio, sredio kontakte, popravio neke lemove i na moju veliku radost brojke su se ukazale na starom žutom displeju. Potom sam se bacio na šmirglanje kućišta u cilju pripreme za hromiranje. Bilo je dosta posla. Pošto je kućište ćoškasto, trebalo je skinuti stari hrom i poravnati neke risove a ne narušiti originalni oblik i oštre linije. Tom kućištu sam dodao još jedno pošto sam imao dva ispravna modula. Posle sam ih ispolirao tako da su izgledala kao pozlaćena. Sledeća etapa je bilo hromiranje sa sve drukerima pošto sam želeo da i oni budu obuhvaćeni. Želeo sam, takođe, da im dam neki svoj pečat i došao sam na ideju da ih blago "kastomiziram" tako što ću im montirati mineralna stakla. Dvoumio sam se da li to da uradim pošto prilikom restauracija vodim računa da ne narušim originalnost ali jednostavno nisam mogao da odolim. Montirana su mineralna stakla debljine 3 mm, urađena po meri, oborenih ivica, blago tonirana zelenkastom nijansom. Narukvice su pažljivo ispolirane. Danas sam sklopio satove i evo rezultata pred vama.
Bookmarks sajtovi