Hvala lepo prijatelju! Mislim da je krajnje vreme da predstaviš na forumu svoje makine.
Hvala lepo prijatelju! Mislim da je krajnje vreme da predstaviš na forumu svoje makine.
Kolekcija se "brusi",nadam se da će uskoro ugledati svetlost dana.Pozdrav!
Posle dosta vremena ponovo jedan Seiko upotpunjuje moju mini kolekciju satova. Reč je o modelu Seiko 5 6119-5450 među ljubiteljima satova poznat i kao "Diamantic" zbog karakterističnog pleksija i cifera koji prelamaju svetlost poput dijamanta.
Cifer je urađen u safirno plavoj boji i varira od svetlo plave pa sve do teget u zavisnosti od jačine svetla i ugla pod kojim pada.
Oznake za brojeve su reljefne, veoma izdignute i zajedno sa crticama za minute daju trodimenzionalni utisak prilikom posmatranja.
Kućište sata je masivno i u potpunosti je izrađeno od čelika kao i narukvica specijalno razvijena za ovaj model sa karakterističnim kačenjem.
Mehanizam je dobro poznati kalibar 6119 koji odlikuje robusnost i vanvremenski kvalitet. Mogu reći da je veoma precizan uprkos godinama koje su iza njega. Konkretan primerak izrađen je daleke 1976 godine i u odličnom je radnom stanju. Kao i svi satovi kalibra 6119 datum i dani u nedelji menjaju se pritiskanjem krunice ka unutra i to radi brzo i efikasno. Poseban šmek daje mu položaj datuma na mestu broja 6. Dani u nedelji su dvojezični. Kako sam zapazio datum menja tačno u 12, dane u nedelji u 1 odnosno u 2 sata po redosledu koji sami odredite (izbor jezika).
Šta na kraju reći, Seiko je ipak Seiko tako da ne čudi što nas "seikoholičara" ima u tolikom broju.
Ovaj sat je pravo osveženje za ljubitelje seika.
Hvala na fotkama i tekstu.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Imam isti ovaj Seiko Diamatic samo u drugoj boji, to je prvi sat kojeg sam kupio i sa njim sam zapoceo kolekciju !
Lepo si opisao ovaj zanimljiv sat
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Sad sam uocio razliku na tvojem satu pise Seiko 5 a moj je seiko Diamatic ipak se ponecemu razlikuju !
Bajkeru71, čestitke !
Hvala svima na čestitkama. Valterov "Diamantic" je takođe lep i predstavlja pravi sat za jednog kolekcionara.
Japanese Gardens and Japanese Music - YouTube
Prijatelju bio sam slobodan da malo oplemenim temu, u skladu sa duhom tvojih satova.Nadam se da će se to uklopiti u tvoju budističku filozofiju!
Respect za Japance!
Bookmarks sajtovi