Pozdrav svima, drago mi je da sam na ovom forumi i nema boljeg nacina nego da se upoznamo tako sto cu sa vama podeliti neke satove iz moje kolekcije. Imao sam tu srecu da sam najveci broj satova nasledio od mog dede i oca koji su jedno vreme bili zastupnici za Svajcarske satove. Nazalost jedan deo mnogo starijih porodicnih satova je nestao u vihoru 90 tih godina, i ostalo je sto je ostalo. Pa da krenemo redom
Prvi sat koj ivam pokazujem je UMF RUhla kupljen posle rata, kada je deda isao za Nemacku, to je Istocno Nemacki proizvodjac i ako ste naisli na neke novije modele kada ih otvoriti podsecaju vise na konzerve nego na sat. E sada svaki put kada bi neki sajdzija video doticni sat krenulo bi se sa pricom, mali bolje da ga bacis to je krs i tako... Ali cim bi ga otvorili odma bi promenili pricu. Sat ima 15 rubina i da budem posten, deda ga je nosio posle rata i kada je otac upisao gimnaziju dobio ga je od dede i to davne 1962. godine, po zavrsetku srednje skole ga je skinuo i stavio u fioku i pre pet godina sam ga nasao i on je radio tacno i bez ikakvih problema i nije mu bilo potrebno ciscenje , za razliku od nekih drugih mnogo kvalitetnijih. Ako pogledate vidi se jasno da stoji da je pravljen u Nemackoj a ne u Istocnoj Nemackoj, sto moguce govori da je pravljen u nekom vremenu posle rata dok nisu potpuno sve izmenili. Poslednja slika koju vidite je pre nego sto sam mu ispolirao pleksiglas. Sat je meni vrlo lep i zaista ga sa uzivanjem nosim
Bookmarks sajtovi