Hvala Bajkeru
Hvala Bajkeru
Krstiću, čestitke na lepom i elegantnom satu. U zdravlju ga nosio.
Čestitke i od mene, sa zakašnjenjem. Veoma lep sat koji vredi imati
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Hvala Nešo i Skydrummeru...
Danas mi stigao jedan džepni lepotan sa servisa, prvobitno sam hteo da ga pretvorim u ručni, ali nemah srca da ga "uništim". Pre servisa je bio na +18s sa rezervom snage od 40h, evo sad posle 7h od navijanja je bez odstupanja pa ćemo videti do sutra u 16h kako se drži. A evo i slika:
Testirah malo i Tissota i prvi dan je bio na +12s, da bi se drugi i treći ustalio na +5s. Do sada nisam nešto obraćao pažnju na prebacivanje datuma, ali ova ETA 2834-2 me je baš prijatno iznenadila kako u treptaju oko tačno u 23:50 prebaci i dan i datum. Dok kod svakog Seika koje sam ja imao za tu operaciju treba sat vremena ako ima samo datum pa do 4 sata ako ima i dan koji je na dva jezika. Ako neko zna koji sistem koristi ETA akoji Seiko neka slobodno objasni . I ako neko zna kod Ete 2836 sa danom na dva jezika, da li isto tako brzo prebacuje? Gomila dosadnih pitanja, ali sam postao baš radoznao kada su satovi u pitanju
Lep Tanis, dobro je da nisi to uradio.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Uzeo sam ga skoro na neviđeno, pa se nisam nadao da će biti u tako dobrom stanju. Nije da je savršen, tragovi korišćenja su vidni, ali to mu daje dodatni šmek, i daleko od je od lošeg kakvo sam ja očekivao...
Bookmarks sajtovi