Mislim da je konacno red da i ja napravim svoju temu. Sve nekako danas cu, sjutra cu i nikako da zavrsim.
Mislim da je najbolje da pocnem od grupne fotografije, pa cu predstvaljati jedan po jedan po starini.
Evo je grupna slika od prije neku noc, da sad ne slikavam ponovo.
E da pocnemo pojedinacno, Casio Solar je ubjedljivo najstariji sat u mojoj kolekciji, star je sigurno 8-9 god, iako se po slikama to ne bi reklo i zaista je sat veoma malo nosen. Kada sam ga kupio ili bolje receno dobio, nisam imao pojma sta znaci solarni sat. I tako je on pomalo zavrsio u ladici u kojoj je proveo sigurno dobrih 5 god. Tek nakon sto sam aktivno poceo da ucestvujem u diskusijama na forumu sjetih se da pitam ima li mu spasa. Nekoliko clanova mi je reklo da ga probam staviti na sunce mozda proradi. I gle cuda vec nakon sat-dva na suncu sat je ponovo proradio i od tada radi bez problema. Precnik sat je 43-44mm, debljina 12mm, sto se tice tezine zaista ne znam kolika je, ali sam siguran da je ispod 100gr jer je sat dosta lagan. Svjetlo se pali pritiskom na dugme koje se nalazi na poziciji 2, ali su i kazaljke premazane luminescentnim premazom koji i dalje dosta dobro svijetli. Prvih nekoliko dana je sat imao nesto sto je meni bilo veoma zamiljivo a to je da kada se podigne ruka u visini glave kao da ces da pogledas koliko je sati, svjetlo se samo upali, medjutim ja sam to stalno palio-gasio tako sa to sada ne radi vise.
Toliko sto se tice Casia, po malo cu i ostale da predstavim
Bookmarks sajtovi