Pozdrav svim članovima foruma! U nastavku je moja skromna kolekcija, predstavljaću je sat po sat.
Počeo bih sa jednim totalno casual jeftinim kvarcnim satićem - Timex Weekender 38, koji je odskora u mojoj kolekciji (i to ako se ne varam, od jednog kolege sa foruma, mislim da je nick ovde Miloš G). Jako zahvalan za kombinovanje sa nato narukvicama raznih boja, i stoga vrlo nosiv i upotrebljiv.
Dalje, sat čije je sređivanje zapravo i iniciralo interesovanje za satove - Cortebert Cal. 720 (ovo je, ako se ne varam, Moeris 620 mehanizam), sat mog pokojnog dede. Nosio sam ga nekada u školskim danima na staroj perlonskoj narukvici, onda je dugo stajao zaboravljen u nekoj fioci. Prošle godine ga je časovničar Srba vratio u život, i sada samo čeka novu kožnu narukvicu da zasija punim sjajem. Ima malo patine na ciferu, ali ništa strašno.
Danas je na ruci pak bio Orient 3 Star - pouzdani Japanac, kalibar 46943, sveže servisiran i sa novom narukvicom, umesto fabričke metalne, koja ipak nije na nivou samog sata.
U narednim postavima sledi nastavak - generalno, preferiram vintage satove, prečnika do 40mm maksimalno (idealno 38mm i manje), jer imam tanak zglob i moderni satovi mi u principu ne stoje baš najbolje.
Bookmarks sajtovi