Renault 4 GTL 1108 ccm kaže:
Pozdrav jako lepa kolekcija, izuzetno vredna i sastoji se od legendarnih modela po imenu.
Moram priznati da mi je oko zastalo samo na vintage deo, pogotovo na Citizen, redak i poželjan, sat koji nije deo shoppinga, već pravi kolekcionarski komad, sat koji se juri, kupuje na ozbiljno znanje i snažnu kompetenciju, obavezno servisira što podrazumeva da se i tu mora imati ozbiljno znanje.
Danas je fora sa listama čekanja ta da se kod kupaca stvori iluzija da se ne radi o šopingu, već eto vi dobijate nešto za šta nije potreban samo novac, radi se o običnoj obmani kupca, nažalost, nema kolekcionarenja u butiku i prodavnici satova.
Čitao sam tvoju priču za vintage i znam gde si pogrešio, ja sam samo jednom i to kad sam kupio sat na neviđeno, ali zato sam krenuo od sovjetskih satova, preko japanskih, do jeftinih swiss satova, potom malo skupljih do štopera, nakon njih do skupih švajcaraca i na kraju evo kod pateka i audemarsa. To je proces koji je potrajao nekoliko godina
Ne kupujem nikad na ebay ili forumima, najbolje od vlasnika ili proverenog preprodavca, ekstremno su retki i zato se ne brinem da li će sat biti sklepan, sastavljan i slično, a kad se uzima patek ili rolex to je neizbežno!!!
Takođe, izbegavati sve seiko štopere, vintage el primero u širokom luku, calibre 12 heuer, sve stare kvarcne satove ili satove sa tuning fork mehanizmima, odnosno sve hibridne verzije mehanizama ali rolex u najširem mogućem luku, to je jedan poseban svet drugačiji od svega drugog, a na kraju patek koji je još drugačiji od rolexa, to je sat koji se zaista kupuje na poseban način, a ne preko ebay ili neke berze.
Za kraj za tebe par slika prelepog seika 7a38 kakav nikad više neće da naprave, celog u metalu sa 4 motora, counter f-jom, doppelchrono f-jom i merenjem 1/10 s, naravno nov nikad na ruci.
Bookmarks sajtovi