Kada se nakupilo previše toga, da bi se držalo u glavi i kada sam čak počeo, da mešam neke podatke, počeo sam sa pravljenjem nekih ličnih zapisnika. Moja velika želja je, da ih proširim ali je problem, što je nemoguće doći do fizičkog materijala. Najviše me zanima period od 1870 do 1980 godine i na žalost, moguće se je samo osloniti na zvanične sajtove brendova, koji su vrlo opskurni. Wikipedia je tako-tako. Ima dosta istine ali isto tako netačnih informacija. Neki prijatelji su mi iz Švajcarske, Nemačke i Francuske slali neke kataloge, manje brošure, pa sam iz njih nešto vadio. Toliko je malo zapisanih podataka, da čovek skoro ne može, da poveruje. Znam, kako bih došao do njih ali je i to nemoguće. Otići u Švajcarsku (Le Choux De Fonds, Biel, Le Locle, Valle de Joux) i zabiti se u lokalne gradske arhive, arhive knjižara, gde se nalazi lokalna štampa....To je prava riznica. Možda jednog dana, kada odem u penziju, suprugu odvedem u neki tamošnji wellness a ja se bacim u prašinu tamošnjih arhiva... gde ćeš veće sreće
Bookmarks sajtovi