Hvala ti za sve Srđane! Drago mi je, što su ti se svideli tekstovi o hronografima.
Što se tiče čelične Daytone - krivda (ako mogu to tako da nazovem) je isključivo na mojoj strani. Mogao sam je odavno naručiti, ali šta mogu, takav sam. Najbolji slovenački alpinist Tomaž Humar je jednom na pitanje kakvi su mu planovi za budućnost, odgovorio: Ne znam, čekam da me planina pozove. Na žalost, kada ga je Langtang Lirung pozvao, to mu je bio zadnji spust u životu.
Ako mogu, da se malo našalim, tako sam i ja čekao na poziv Daytone. Sat kupujem tek onda kada o njemu i njegovom autoru znam sve - do koske. I verujem u to, da postoji neki put, koji je potreban, da se pređe, da budeš toliko pošten sam prema sebi, da si kažeš. Ok, sada znam o njemu toliko, da mogu da postanem njegov nosioc. Sećam se, da sam godinama obilazio NUK (Narodnu univerzitetnu knjižnicu) u Ljubljani, gde sam proučavao stare članke o satovima sa Festinom Chrono Sport na ruci, a onda ga je nadgradio Jacques Lemans Liverpool.
Možda takav odnos nije ni tako loš, jer naprimer nikada neću doći u situaciju, da počnem da se zabavljam mišlju za kupovinom nekog od Patekovih hronografa, jer jednostavno nikada neću toliko znati o satovima, da bi osetio dašak poziva iz Ženeve
Inače, što se tiče ovog modela Daytone, sada sam se potpuno navikao i zaista mi je super. Naravno, uvek bi radije izabrao čisti čelik ali nisam ni slutio, da će mi ovako brzo prirasti srcu.
Bookmarks sajtovi