joj, bre, iggy, imaj milosti!!!
nego, sve sam sigurniji da imas jednu od najprobranijih i najzanimljivijih kolekcija na planeti, sa najbrizljivije restauriranim satovima...
joj, bre, iggy, imaj milosti!!!
nego, sve sam sigurniji da imas jednu od najprobranijih i najzanimljivijih kolekcija na planeti, sa najbrizljivije restauriranim satovima...
jole777 kaže:
hvala Simo, ...fale mi jos neki da bi kolekcija bila medju najjacim na planeti kada su satovi iz 70-tih u pitanju .
vidite ovo: Watchismo - YouTube
Watchismo ima ubedljivo najjacu kolekciju iz 70-tih, kada sam kontaktirao sa njim covek nije mogao da veruje da u Srbiji postoji neko ko ima nesto slicno he he
A neko i kome se i ne svidjaju bas toliko tvoji satovi moraju da imaju VELIKO postovanje prema tebi i tvojoj kolekciji....
Svaka ti cast na entuzijazmu,strpljenju..ljubavi i na kraju krajeva ovakvoj i ovolikoj kolekciji
next year at this time I'll be a millionaire
Iako ovde imamo temu o najlepšim stovima na forumu, nisam mnogo kliktao na njoj otkako se Iggy učlanio na forum. Zbog čega? Pa, zato što bih onda zagušio temu njegovim satovima
Imali smo prilike da vidimo lepe satove mnogih forumaša, ali sada bismo mogli da komotno otvorimo temu sa najlepšom kolekcijom. Napominjem da se ovde ne šalim.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Jos jednom Hvala svima ...
...nego Iggy ima u kolekciji i malo novijih satova.
Nesekirajte se vraticemo se opet na one stare, ali ima i nekih novih kojima nemogu da odolim...
Pa evo jednog od njih - Seiko 7s36 , neznam bas mnogo o ovom modelu sa bezelom sa stranama sveta , pa ako neko zna nesto vise neka napise.
Evo jos malo "jump hour-a"
Meister Anker 01 automatic sa pocetka 70-tih, sat radi izuzetno precizno (nema greske kad svaba napravi)...pokrece ga nemacka masina Forster cal.222 koja je na trziste izbacena 1969 godine.
svojevremeno sam na jednom sajtu postavio neke slike restauracije ovog sata pa evo linka:
DWF - The Digital Watch Forum • View topic - restoration meister anker
namerno sam odlucio da ga malo "pimpujem" tj da mu promenim oblik kucista jer mi se linija na originalu bas i nije svidela
Na poslednjoj slici je Meister Anker sa satom koji cu vam sledeci predstaviti
sta reci....
Prelep sat
Besancon je oblast u Francuskoj tacnije na istoku francuske koja sa granici sa Svajcarskom, u kojoj je krajem 18 i pocetkom 19 veka bilo puno porodica koje su se bavile proizvodnjim satova... Maty potice iz te oblasti.
Ovaj prelepi Jump Hour iz ranih 70-tih i danas radi savrseno, negde na ovom forumu videh da neko ima isti u prilicno jadnom stanju, e ovaj je bio u jos gorem.
Zadovoljstvo da ovako lepom satu ponovo vratim stari sjaj je nemerljivo, a posao koji je za to potreban nije nimalo jednostavan, posto je ovaj sat hromiran , tako da je bilo potrebno oguliti stari hrom, zatim mesinganu osnovu na odredjenim mestima ispolirati u visoki sjaj a na odredjenim matirati...
Sto se masine tice tu je bilo potrebno samo temeljno ciscenje-jer kada nesto izadje iz oblasti Besancon , nekvari se bas tako lako
izuzetno lep sat ! Ne bih nikad reko da je iz sedamdesetih, deluje veoma moderno i sportski
Bookmarks sajtovi