Zanimljivi su ti Seiko "digitalci" sa dva dugmeta ispod displeja i jednim sa strane, pošto imaju gomilu funkcija za to vreme a malo dugmića za izbor tih funkcija. Takođe, dizajn je vanvremenski i danas aktuelan.
Zanimljivi su ti Seiko "digitalci" sa dva dugmeta ispod displeja i jednim sa strane, pošto imaju gomilu funkcija za to vreme a malo dugmića za izbor tih funkcija. Takođe, dizajn je vanvremenski i danas aktuelan.
Seiko 0674-5009 James Bond
Ovaj Seiko nosio je James Bond u filmu The Spy Who Love Me 1977... u filmu ovaj sat ima u sebi mali printer preko kojeg bond prima poruke, naravno sve je namesteno da tako izgleda...
ovaj Bondov sat spada u skuplje Seiko digitalce, moj je iz 1976godine.
Seiko 0674-5009 | Liquid Crystal
Imam 2 pitanjca, koji je tacan model ovog sata i kolka otprilike moze da bude njegova cena ?
vec sam napisao,
Meister Anker 01 automatic sa pocetka 70-tih,pokrece ga nemacka masina Forster cal.222 koja je na trziste izbacena 1969 godine.
Inace neces bas tako lako naci ovaj model pogotovo ne sa datumom i u ovakvom stanju jer ni moj nije bio kada sam ga uzeo, a i ako ga nadjes sat ce traziti ozbiljnu restauraciju posto je u pitanju hromirano kuciste, dakle potrebno je skinuti stari hrom pa ga ponovo hromirati.Osim ako neuspes da nadjes NOS (new old stock).
Sam proces hromiranja je najlaksi deo posla , najteze je pripremiti sat za to.
Naravno podrazumeva se da je mehanizam ispravan. Na ovoj vrsti mehanizama najcesce se kvari nadogradnja tj sistem diskova i poluga koje sluze za ocitavanje vremena, a do toga dolazi jer je neko nekada prilikom stelovanja ovakvog sata vrteo vreme u nazad sto se NIKAKO ALI NIKAKO neraditi kada su Jump Hour satovi u pitanju.
Sve u svemu ovakav ili slican sat ces najlakse naci u Nemackoj posto ih je tamo bilo najvise,
eBay - eine der größten deutschen Shopping-Websites je moj savet ... srecno
a da sto se cene tice to zavisi od stanja sata moze da bude od5eur pa do 100, 200... sve zavisi ...
Poslednja ispravka: iggy tee (3.7.2012. u 8:03)
evo sta ima trenutno na ebay
Meister Anker Digital 01 Automatic Scheiben Uhr slices clock jumping hour watch | eBay
Baš lep digitalni matorac!
hvala i hvala svima na lajkovima, mislim da sam dosta prikazivao ovu seriju Seiko digitalaca , naravno bice ih jos , ali sada cu malo da predjem na neke druge modele ...
da nedosadim sa elektronskim digitalcima evo za promenu jedan mecha - digi ili jump hour.
Sicura sa pocetka 70-tih, jedan od redjih modela.
Pre nekih 10-tak godina kada je jedan moj kolega sredjivao kucu od pokojnog dede nadje ovaj sat koji je decenijama camio u fioci,
znajuci za moju pasiju ponudi mi sat i ja ga kupim...
...sat je bio u ocajnom stanju, a posto je upitanju hromirano mesingano kuciste morao sam sav stari hrom da odstranim, zatim da ga ispoliram i ponovo hromiram , kako je ispalo prosudite sami.
Staklo na satu je plex tako da njega nije bilo nikakav problem srediti.
Sto se tice mehanizma bio je kompletan i ispravan , samo mu je trebalo jedno temeljno ciscenje.Intresantno je napomenuti da ima 24 sata izbazdaren satni disk.
Danas ova "time machine" radi vrlo precizno.
i sledeci koji cu predstaviti
Sat je prekrasno restariran.Svaka čast majstore.
Bookmarks sajtovi