Jok. Mi smo duhovna braća.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
rekoh ti Neso jednog dana ce nas provaliti
eee dok sam bio klinac san mi je bio da budem djubretar, posto mi se nije ostvario , sada lecim tugu sa ovim narandzastim satovima
... a sto se tice Junghansa Simo , znas ti sta valja....
uskoro stizu nova iznenadjenja samo da nadjem vremena da slikam...
naravno , toliko fascinantno mi je bilo to kacenje za kamion , i njihova Orange Monster garderoba , da su mi na kraju moji roditelji kupili djubretarski kamion igracku da bi donekle ispunili moj neostvarivi san...
Obećao sam da neću kvariti ovaj pravi užitak od teme, ali samo još jedan stih Bore na poklon:
"Hoću, majko, hoću
u gratsku čistoću
spavam danju, radim noću
za gratsku čistoću
ko ulicu prlja
ima da nadrlja
ja sam svoju sreću
našao u smeću
nosim Monster uniformu
ispunjavam radnu normu
mnoooogo mrzim zabušante
što neće da nose kante"
Poslednja ispravka: backarelli (20.9.2012. u 12:56)
Kada sam nabavio ovaj , bio je u ocajnom stanju ali mi se svideo na prvi pogled.
Iako bas nepreferiram modne satove u svojoj kolekciji , ovaj je izuzetak.
Kod njega me je kupio dizajn koji malo podseca na retro , i izuzetno kvalitetna izrada , sto se tice spoljasnjosti , unutra nista posebno kao i u svim kvarcnim modnim markiranim satovima - mala Myota koja radi savrseno.
Na ovom satu se nije stedeo celik ima ga skoro pola kile a i debelo ovalno mineralno staklo cini da sat izgleda kvalitetno...
bio je sav izgreban , staklo je izgledalo ko da ga je neko vukao po betonu ... kada sam ga ispolirao i malo prosetao, nije bilo
zenske koje nisu prokomentarisale sat ... ni sa jednim drugim nisam imao toliko "lajkova" , naravno da to nije razlog da ga zadrzim jer nenosim satove da bi se drugima svideli vec meni , ali ovoliko lajkova samo me je jos vise ubedilo da ovaj modni sat
zadrzim.
malo sam procackao po netu i shvatio da ovaj model i nije bas tako uobicajen i da spada u starije modele kojih vise nema u prodaji i cija cena na trzistu polovnih satova nije bas mala....
u svakom slucaju ostaje kod mene. Treba imati i neki ovakav!
dr. iggy kad god stisnes pesnicu pokazivajuci kako ti stoji sat odmah se setim bokserskih dana )))))
Lepi oni narandzasti monsteri nikako da ti to napisem
next year at this time I'll be a millionaire
Ovaj prelepi digitalac je restauriran ceo, medjutim nesto za njega jos uvek nisam uspeo da nadjem.Staklo.Iako je ispolirano , pukotinu je nemoguce srediti.
Radi se o izuzetno retkom modelu BWC-a , stoga je dosta tesko naci staklo za njega, pogotovo zato sto na delu gde se ocitavaju sati ima uvecanje.
Sat pokrece ova bidfun-db Archive: Watch Movements: Baumgartner 1582
automatic masina , ista takva ugradjivana je i u Sicure Automatic.
Sat ima 24h displej i radi savrseno. Debeo je i masivan...
obozavam ove , jump -hour ili direct read ili mecha digi satove.... pravi analogni digitalci
Antiquorum - Digital Automatic 25, Designed BWC by Swiss, BF 1582. Produced in the 1970's.Interesting jump hour, center-seconds, self-winding, "carré galbé", stainless steel gentleman's wristwatchwith date.
Bookmarks sajtovi