Ovo što sam pročitao je fantastično. Bravo Iggy!
Ovo što sam pročitao je fantastično. Bravo Iggy!
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Iggy
Zamisli koliko je tvojima baki i deki drago kad ponekad pogledaju dole i ponovo čuju zvuk koji su slušali celoga života.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Nismo bili u pravu, kada sam skinuo mehanizam video sam da je moj ipak Kienzle, iz Cehoslovacke. Verujem da ove dve kompanije imaju neke veze cim je toliko detalja slicno.
Krstin , koji god daje , dedovina je i zasluzuje da ponovo zakuca...
Vladane delim tvoje misljenje...
nego kada smo kod dedinih satova evo jednog koga je nosio u drugom svetskom ratu,
pokusavao sam da odgonetnem zasto na LACO satu stoji i M.STEFANOVIC, medjutim bezuspesno. Moguce da je mozda on bio zastupnik ili nesto slicno, zanimljivo je i da ima cifer na kome pise Omega iako nema nikakve veze sa Omegom, moguce da je zamenjen.
Laco je nemacka manufaktura satova osnovana 1925.
Deda je nosio ovaj sat 40-tih godina u drugom svetskom ratu, sa unutrasnje strane poklopca vidi se da je 6 aprila 1957 sat bio na servisu.
Nazalost sat je danas neispravan, polomljena je osovina na balansu.
Kais je originalan WWII...
...mozda se u nekoj buducnosti bacim na sredjivanje ovog starog ratnog veterana.
Sat je
Inace Milan T.Stefanović je bio generalni zastupnik za longines,Rolex,Omegu, i jos neke vrhunske proizvodjace tog vremena, u Kraljevini SHS. Takodje je bio zvanicni juvelir Kralja Aleksandra I Karadjordjevica.
Poslednja ispravka: RUS (27.10.2012. u 19:06)
Sjajno Rus!!!!!!!!!! hvala puno na informaciji
potrudicu se da ga sredim.
[ot] rus, da li znas jesu li zlatari stefanovici potomci m. stefanovica? [/ot]
iggy, ovo je pravo porodicno blago!
jole777 kaže:
Ne znam stvarno.
Bookmarks sajtovi