Fenomenalan sat a i rad,,sviđa mi se i narukvica deluje starinski i kvalitetno!
Fenomenalan sat a i rad,,sviđa mi se i narukvica deluje starinski i kvalitetno!
los izbor narukvice moze da upropasti celokupnu sliku sata, slobodno mogu da kazem da narukvica ili kais cini cak 40% izgleda sata.narukvica deluje starinski i kvalitetno!
Mnooogo puta sam se susretao sa lepim satovima na koje su stavljene krs narukvice (kaisevi), ili one koje uopste neidu za takav sat.Steta.
Medicinski (doktorski) sat.
Nemam pojima šta znači ta skraćenica.Na nekim satovima se umesto nje nalazi apotekarski znak.
Kako se koristi skala?-Sačekajmo nekog lekara da pomogne
Znam da ovo nije ni od kakve pomoći,ali mi bilo da samo napišem-Lep sat!
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Vec znas da je Slava, medicinska.
Baza za merenje pulsa na tom satu je 15.
sto znaci, kad je sekundara na 12h ili na 6h kreces brojanje pulsa. Kad stignes do 15, sa skale automatski ocitavas trenutni puls.
Inace ovaj model je poznat po tome sto ima dve skale, pa se teoretski moze puls meriti dva puta za 1 minut.
Strasan sat, ti rece da ne volis ruske satove.
Poslednja ispravka: RUS (9.12.2012. u 16:21)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
da , nisam bas neki fan , ali nikada ne generalizujem. I kod rusa postoji prelepih satova kojima nemogu da odolim...ti rece da ne volis ruske satove
A el znate sta znaci ovo KFG ?
Izgleda da je kod ovih ruskih baza 15.
Kod nekog Švajcarca meri se 30 otkucaja.
EDIT-Rus_PA,aaa,ispravio si seL'echelle interne est pulsométrique. Il est indiqué en latin (à droite) et en russe (à gauche) qu'il faut compter 15 battements. Comment cela fonctionne? On commence à prendre le pouls quand l'aiguille des secondes est sur 0 s ou 30 s (l'échelle est double) et on compte 15 battements. A 15, on lis sur l'échelle le nombre de battements par minutes. Ça permet de gagner du temps en évitant de compter pendant une minute.
A noter qu'il existe des chronos (suisses) qui possède la même fonction, mais il suffit juste de démarrer le chrono et non pas comme ici attendre que l'aiguille des secondes soit à 0 s ou 30 s. Les chronos suisses nécessitent généralement de compter 30 coups et non 15 comme la russe (mais des versions à 15 existent, il y même des version suisse qui permettent de mesurer la fréquence respiratoire sur le même principe)
Poslednja ispravka: VLADAN P (9.12.2012. u 16:27)
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Znam da je 15, ispravio sam malo pre.
(Kao da sam znao, zavrsavam neki kraci tekst o ovim satovima.Bice gotovo veceras, ali ako ne stignem sutra)
KFG je velika misterija, i na internetu ima mnogo verzija.
Ono sto meni deluje najlogicnije je
Краснознаменный флотский госпиталь- Crvena flota bolnice.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Ruski lekic hvala doktore Iggy
To je sigurno to. Svaka cast RUSOno sto meni deluje najlogicnije je
Краснознаменный флотский госпиталь- Crvena flota bolnice.
nisam ni sumnjao u tebe
Bookmarks sajtovi