Za "Big Blue" je dan BIG
Za "Big Blue" je dan BIG
Historia est magistra vitae!
Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.
Iggy prelep je veliki plavac odaj nam tajnu da li si išao u "Identico" da ga kupiš?
Pravi kolekcionar ne kupuje satove u radnji!!!! ajd u antikvarnici i moze ali u radnji NIKADA!!!
Za mene ti satovi iz Fancy prodavnica u koje nije ulozeno ni malo truda , samo puno love , nemaju ama bas nikakvu vrednost osim materijalne, pa ljudi pokazuju ko ima vise love,
to mi je kao turbo folk.
Poslednja ispravka: iggy tee (11.5.2012. u 8:34)
Iggy nisi u pravu.videli smo tvoju kolekciju i stvarno je predivna ali to je ono sto ti volis.medju najjacim kolekcionarima na ceni su ocuvani satovi sa orginalnom kutijom i papirima i racunom sa potpisom prodavca.ako neko kupi sat za brdo para da ga nosi i ostavi unucima to nikako nije turbo folk.ne volim nikakvu iskljucivost.ne vidim razlog da coveka koji kupi nov sat svrstavamo u neku pogrdnu kategoriju.
Jay Leno je jedan od najvecih kolekcionara automobila na svetu i u svojoj garazi ima puno starih restauriranih modela,koji imaju neprocenjivu vrednost.Ali... Isto tako ima i nove automobile koje je kupovao. Da li to umanjuje njegovu strast prema automobilima? Mislim da ne.
Pretpostavljam da je tako i kod kolekcionara satova. Zasto ne kupiti nov sat,bez obzira sto neko ima stare i vredne satove,nabavljene samo vlasniku znanim putevima.
Jay Leno's Garage
Delimicno se slazem ,
ali sam dizajn vecine modernih satova koji sljaste ko ludi , pogotovo kada se na njima pomesa srebro i zlato , mene podseca na turbo folk , cast izuzecima kojih ima hvala bogu jos uvek, a i tesko da ce bilo koji sat novije proizvodnje uspeti da dozivi da ga unuci nose , jer svet je postao tesko potrosacko drustvo , takodje , nista fascinantno za mene nema u tome kada neko slika sat cije slike na netu postoje u hiljadama primeraka pa nam ga predstavlja, odnosno predstavlja koliko ima debeo novcanik!!!
I tu sam vrlo iskljuciv , dakle za mene se nemeri Strast kolektovanja satova , za koje mora covek dobro da se pomuci da ih nadje , debljinom novcanika...
^ kakva boja cifera na ovom DX-u!
edit:
i ja se delimicno slazem jer, u krajnjoj liniji, i ovi nasi ljubljeni retki stari satovi nekada su bili novi, a neretko i oni informatori o debljini novcanika. a s druge strane, potpuno se slazem s iggyjem da je danas sve instant, postoji hiperprodukcija svega - od stvari do emocija, i vise se nista ne pravi s idejom da treba da traje duze nego sto predvidja garantni rok. sve se pravi u milionskim tirazima, a kod satova vidim da postoji tendencija stancovanja limitiranih serija, ne bi li nam zamazali oci...iggy tee kaže:
Poslednja ispravka: sima hrabri (11.5.2012. u 12:34)
jole777 kaže:
Pre par dana jedan nas clan je predstavio odlican longines i to nov.nisam stekao utisak da zeli danam predstavi debljinu svog novcanika vec da je odusevljen satom.e sad da li ce ovi novi satovi docekati nase unuke zavisi od dosta stvari,neki hoce neki nece.tvoki satovi tvoja strast al vodi racuna da ne potcenjujes druge ljubitelje satova.ti volis to neko nesto drugo.ako covek ne zna da popravlja sat ne znaci da nije kolekcionar ili ljubitelj satova.realno ni tvoji satovi nisu docekali unuke vec su sastavlkani iz vise komada.
Prelep sat sa neverovatnom bojom cifera.
Ja najčešće ovakvu boju zovem "Subaru plava" (asocijacija na Ferrari crvenu), i ovom satu odlično stoji, a mislim da bi i on odlično pristajao ovom automobilu:
Mislim da je naš drug Sima dao najbolji komentar na ovu temu. Mislim da ne bismo trebali da širimo raspravu o ovome u Iggy-jevoj temi, osim ako on ne odobri.
Pozdrav.
Bookmarks sajtovi