1.Longines
2.Oris
3.Seiko
1.Longines
2.Oris
3.Seiko
Omega rules !!!
Longines sam probao samo jednom i nekako mi narukvica bila nekvalitetna, lagana, suplja. Sa ova druga dva sata iskreno nisam se nikad susretao.
Je li ETA 2824 takodjer u Longinesu , u ovim drugim znam koji je mehanizam i tu je nekakva mrtva trka (moje misljenje), mozda mrvu prednosti Seikovom mehanizmu.
Sad sam vidio da Longines koristi Etu 2892-A2, po ovome Longines ima najbolji mehanizam, jedino sto ne znam koju klasu mehanizma koriste : topgradering ili slabiju verziju. Vjerovatno ima negdje na forumu, potrazit cu.
U rangu je elabore. Dobar je. Imao sam taj sat. Po meni najbolji sat sve ukupno za tu cenu.
Omega rules !!!
Ako je HC stariji od nekolike godina onda je L619, odnosno osnova je 2824-2, kao kod mene. Nakon njega je serija sa cifrerom sa svim projevima, i tek od nedavno serija- stari cifrer ali novi mehanizam, kao kog Haifisha.
Realno HC je znatno ljepši od ostala 2 sata koja si pokazao.
Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
Malo moram da se umešam, čisto da ljudi znaju pravu informaciju u vezi ovog modela Longines hydroconquest. L633 je bio u početku ovog HydroConquest i on je na bazi ETA 2824,a pre nekoliko godina su počeli da ubacuju L619, koji je za osnovu bio ETA 2892,a pre oko 2-3,godine su počeli da ubacuju L 888,koji je takođe za osnovu bio ETA 2892,samo što su mu smanjili broj otkucaja/h i povećali rezervu.
Poslednja ispravka: don Alberto (14.10.2020. u 18:42)
Omega rules !!!
Omega rules !!!
Hvala vam, sad sam skroz načisto sto se tice mehanizma. S obzirom da je sat koji sam vam pokazao 2011 god onda je to vjerovatno ETA 2824. To me navodi na razmišljanje da je možda Seiko bolji jer u Seiku se nalazi 6R15 koji je možda negdje i bolji.
Ne bih baš rekao. Po meni je ETA bolja i izdržljivija. Work horse ili ti radni konj. Tako je nazivaju. Longines HC u ovom cenovnom razredu je najbolji izbor. Takođe i sam brend ima veliku horološku vrednost. Opet, na tebi je da odlučiš koji ti se više sviđa.
Omega rules !!!
U suštini najbolje mi je sačekati da naiđe Longines novijeg datuma zbog mehanizma. Ne zuri mi se.
Mislio sam iskreno da će najviše ljudi glasati za Seiko.
Bookmarks sajtovi