Vrlo lepe prinove!
Vrlo lepe prinove!
Čestitke na Citizenu. Za starost ne znam šta bih rekao osim da sat sigurno nije iz 1981. ili 1991. godine, zato što treba da gledaš onaj najduži broj koji počinje sa 2. Taj mehanizam se proizvodi od sredine 70-tih tvoj sat je ili iz '82 ili '92 godine (negde sam pročitao da se Citizen 7 počeo proizvoditi 80-tih). Ako je taj pleksi orginalan onda je pre iz 1982. Možeš kontaktirati vlasnika bloga Sweephand, koji vrlo rado odgovara na takva pitanja a koliko znam njegov blog je među najboljima,ako ne i najbolji kada su u pitanju Citizen satovi. Sweephand's Vintage Citizen Watch Blog | Citizen's mechanical & electro-mechanical watches from 1931 to 1980
Hvala sky na odgovoru. Plexi bi trebao biti original jer i sajdzija misli da je samo ga je on nazvao triplex ili tako nekako jer nije kao obican pleksi kao sto je kod mog corteberta...
I drugi put.
Ne znam za sve Citizene ali moja dva primerka imaju pleksi sa metalnim prstenom sa unutrašnje strane. Takav pleksi obično nije lako naći ukoliko orginalan pukne.
Da li si servisirao onaj drugi Citizen?
Moze se pronaci pleksi sa prstenom....mislim da nije nikakav problem, jedino kostaju 2 ili cak 3 puta vise nego obicni pleksi....
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
U pravu si da su skuplji. U NS kada sam tražio pleksi sa prstenom,pre otprilike 2 godine, Simović, Đorđević, Ačanski nisu imali.Mislim da je imao Ivan sa Novog naselja. Kod Citizena se može staviti i običan pleksi ali kod Seika taj prsten drži mehanizam da ne klapara gore dole.
Nisam ga sredio jer sam ga prodao, posle izvesnog vremena sa pokvarila brza promena datuma i dana i onda sam mu izgubio volju jer i sajdzija nije imao taj deo da zameni da ga popravi tako da je otiso. imam samo 3 jape
Da, ima ih Ivan a i Boris iz Jevrejske.....
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Čuj samo tri jape.
Bookmarks sajtovi