u samom startu ti je bio los naslov teme a sada je krajnje vreme da je preimenujes!!
sta reci, fenomenalan izbor satova, svidja mi se tvoj ukus!
samo jos kad bi povratio nighthawk u kolekciju
Odlični satovi, nije valjda da si prodao Nighthawk? Greška
Posle 3 sedmice nosenja fortisa malo utisaka:
sat izgleda fenomenalno, dobijam samo komplimente za isti. Meni se licno mnogo dopada cist, pregledan pilotski stil, lako ocitavanje vremena. Kazaljka za minute neverovatno precizno pogadja oznake po obodu, vrh kazaljke je zasiljen i prolazi jako blizu oznaka, skoro ih dodiruje. Na svaki pun minut vrh kazaljke se poklopi sa crticom do u delic milimetra, vrlo precizna izrada, respect.
Preciznost mehanizma je priblizno +10sec na 24h, moze to i bolje ali nije problem, to dodje 300s ili 5 min mesecno, pa je u prinicipu dovoljno podesiti vreme jednom mesecno, kada se steluje i datum. Ono sto mi jeste problem je rezerva snage od 40h. To znaci da ako skinem sat u petak popodne, staje u nedelju pre podne. Problem resavam rucnim navijanjem subotom uvece, mada nije bas idealno resenje. Za jedan automatik nekako prolazi, ali kad bi ubacio u rotaciju jos jedan onda bi vec postalo nezgodno.
Prikaz dana u nedelji je prilicno zgodan dodatak i ne znam zasto ga proizvodjaci satova smatraju inferiornim. Moze se naci gomila satova koji imaju datum a nemaju dan u nedelji, dok za obrnuto jos nisam cuo. Jos jedna meni veoma bitna stvar je da krunica nije usrafljujuca. Za sat koji vidi vodu samo prilikom pranja ruku ovo bi bio totalno beskoristan dodatak koji samo smeta. Ko planira da roni sa satom, to je vec druga prica, ali i totalno druga vrsta sata.
Sve u svemo, vrlo pozitivni ustisci, sat ispunjava ocekivanja i mogu samo da preporucim svakom ko se dvoumi. Go for it.
Evo jedan rus u kolekciji. Sta reci, prvi kontakt sa satom: nema hacking, nema quick set date, pobogu pa krunica ima samo 2 pozicije! Manual wind. Pritisnuti dugme hronografa je kao startovati traktor. Dakle sve je na mestu - pravi ruski, nema sta
Vleo bih da mi neko kaze zasto ovaj brojcanik za minute hronografa ima produzene crtice na pozicijama 3, 6, 9. Nisam uspeo nigde da nadjem odgovor. Takodje me zanima postoji li neki nacin da se sat precizno podesi, imao sam seiko koji isto nije imao hacking funkciju, ali se mogla zaustaviti sekundara ako se bas lagano vrte kazaljke unazad. Ovde ne pomaze ta taktika.
Dobar sat stvarno, cestitam
Jedan od lepsih ruskih satova.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
KLL, na konkretna pitanja će verovatno odgovoriti neko drugi.
Ja samo moram da kažem da mi se dopada kako tvoj novi Rus izgleda!
Згодан сатић, некако баш прија оку. Слика никад не може да дочара тај 3д ефекат кад на бројчанику постоје издигнути детаљи, то мора да се узме у руке да се погледа.
1й Московский часовой завод имени С.М.Кирова
Bookmarks sajtovi