Posale neznam ni ja koliko godina potrage dosao sam do tog meni čuvenog vojnog CORTEBERT-a sa neverovatno retkim cal.617 mehanizmom . . . Dugo sam pretraživao sajtove specijalizovane za vintage PANERAI modele i trazio mehanizme iz porodice cal.616 u koji ulaze mehanizmi (cal.616, cal.617, cal. 618, cal. 620, cal. 620R, cal. 622, i cal. 624 koji je 16,5 ligne, svi ostali su 16" sto je po nasim merama u milimetrima oko 36,06mm) . . . Uh, prijatelji kakav osećaj kada sam ga prvi put stavio sat na ruku . . . Ajmo malo o satu . . . Spakovan je u odlično očuvano kućište firme RW odnosno
Rodi & Wienenberger poznatije kao "RoWi" koje je prvi put registrovano u Nemačkoj 11.10.1938 u gradu Pforzheim, moje kućište je napravljeno u Boden-u u istoj firmi za koje nemam podatke kada je registrovana. Šta sam primetio na satu i mehanizmu da je sve originalno i da je za mene neverovatno očuvano . . . Od stare luminacije nema ni traga ni glasa, ali nema veze, patina je učinila svoje . . . Sat je prekriven ispupčenim pleksijem i mehanizam se skida preko stakla . . . Neću dalje da vas samram, samo želim da kažem da sam trenutno NAJ SRETNIJI ČOVEK NA SVETU . . . Uživajte u slikama . . . POZDARV . . .
Bookmarks sajtovi