Svi koji su koristilu u to vreme cal 11,godina kao sto se i vidi 1969 i da ne bese El primera bio bi medju prvim koji su odradili odlican posao.
Svi koji su koristilu u to vreme cal 11,godina kao sto se i vidi 1969 i da ne bese El primera bio bi medju prvim koji su odradili odlican posao.
next year at this time I'll be a millionaire
Hvala Zmaju!
Bilo je posla, ali na obostrano zadovoljstvo , problem resen , da bi dosao do dela sa rotorom , morao sam gornji chrono mehanizam da rasturim, chrono je bio potpuno rastelovan, na njemu postoje srafovi za stelovanje naleganja zupcanika a i opruge su ispale iz lezista...
Sam mehanizam sata je bio pun sitne prljavstine koja je zaglavila isti... da bi se ocistio kako treba sve je trebalo skinuti ukljucujuci i cifer i kazaljke.
Prilikom skidanja kazaljki trebalo je voditi racuna da se boja neosteti , a prilikom vracanja kazaljka mora da stoji na nuli kao nisan na pusci...
Drukeri su novi 4.5mm na sraf, naruceni iz NL, staklo ispolirano , kao i kuciste , bezel koji je zapekao ponovo se rotira i ubacen fosfor na nulu.
Naravno posle sastavljanja sledi stelovanje balansa i chronografa , a zatim test , posto kada uradim sat obavezno ga nosim par dana da vidim kako se ponasa.
Kad polozi test spreman je za ponosnog vlasnika.
Rus,Zmaj
Što se tiče mikro rotora i brzine navijanja,to bi se u praksi moglo vidjeti jedino ako ima pokazivač rezerve snage i da se poredi sa mehanizmom koji ima istu rezervu i naravno pokazivač.
Iggy
Pa ti si se momački naradio!
Svaka čast za posao- super je!
Ok, hvala.
Kazu da se 30-50% sporije navije do kraja, pa sam zbog toga i pitao.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Bre, osim sto si Dr. mogu odsad da te zovem i Iggy-san, montiras te kazaljke i testiras ko da radis u Morioki za Grand Seiko
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Oko toga se vode debate, ali ja mislim da se za nijansu sporije navijaju mehanizmi sa mikro-rotorom. Mikro rotor daje mehanizmu mogucnost vece rezerve snage i moze se koristiti bolje u tanjim mehanizmima, takodje micro rotor je navodno bolji za mehanizme sa vise komplikacija (doduse i obicni centralni rotori se prave tako da nema smetnji za komplikacije).....
I ja cu da se nadovezem na ovo pitanje. Citao sam puno o tome, ali sam imao prilike da pricam i sa casovnicarima koji znaju i koji su radili takve mehanizme. Evo njihovog odgovora: Sve zavisi ciji je mehanizam sa mikro rotorom, neki od njih se navijaju i bolje od ovih sa obicnim rotorom.
...odma prekid chat-a , nema zezanja ! Heheheheeeeeeee
Victorinox - real steel with mechanical soul
Bookmarks sajtovi