cestitke Mario i u zdravlju ga nosio!
cestitke Mario i u zdravlju ga nosio!
Uzivaj bruder
Mario - sat je neverovatan! Svaka ti čast i na nabavci i na opisu. Ne mogu ti opisati koliko sad pogledavam Tune
No time to lose
Svaka cast i na satu i opisu. Ja nikako ne volim ogromne satove ali stvarno izgleda odlicno.
Lep opis i prikaz Tune , nek je sa srecom i dugo da te sluzi
Odlican opis i fotke isto.
Drago mi je da gustas u satu.
Zaboravio i ovu fotku
Pa evo da kompletiram Tunu
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Obecah slike moje prinove, ali evo i malog opisa.....
LeCoultre datira iz 1833. godine, kada je Antoine LeCoultre otvorio casovnicarsku radnju u Svajcarskoj, vrlo blizu danasnjem sedistu fabrike. Postaju vrlo poznati po inovatorstvu (atomski sat 1928., najmanji mehanizam calibar 101, 1929.) a i vrlo brzo zauzimaju jednu od vodecih pozicija u casovnicarskoj industriji. I dan danas su jako cenjeni i zelja svakog od ljubitelja satova.
Nedavno sam dosao u posed jednog prelepog primerka.
Jeager LeCoultre Master Quartz
Malo o samom satu.....
Sirinom kucista od 39mm i sa krunicom ukupno 41mm spada u tada vece satove. Debljinom kucista od 13,8mm i duzinom “lug to lug” citavih 45mm. Razmak izmedju lugova za prihvat iglica je 19mm. Sat prelepo lezi na ruci. Nema tendenciju “bezanja” na stanu. Oblik kucista je elegantan, lepih linija i konture. Pokriva ga prilicno debeli pleksi. A celim satom dominira prelep cifer, koji je lepe sive boje koja pod svetlom dobije lagani plavicasti odbljesak.
Kazaljke su tanke, elegantne,crno obojane sa luminacijom koja jos uvek zasvetli. Istina, ne tako jako kao kada su bile nove....ipak je to sat sa kraja 70-tih godina. Centralna sekundara i satni markeri takodje crne boje. Jasni i citljivi. Prozor sa datumom je na polozaju 3 sata.
Unutra je smesten quartz mehanizan. Razvijen pocetkom 70-tih godina. Radnog naziva Beta 21 kasnije dobija naziv calibar 352. I radi na tada velikih 37 768 hz. Interesantno je da na casebacku dominira veliki naziv Master Quartz ali sam Jeager LeCoultre taj mehanizam ne naziva quartzom vec modulom.
Evo i slike ovog lepotana, uzivajte kako i ja uzivam.....
Poslednja ispravka: MMario (22.12.2014. u 18:14)
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Bruder iako je kvarc u pitanju Uzivaj u njemu
Bookmarks sajtovi