Home made satic...jos jedan. Znate vec koliko sam opterecen sa homemade satovima i kolika me draz vuce ka izradi istih. Prosle godine predstavljen sat koji ima u tipu Panerai-a cifer i kazaljke u tankom 44mm kucistu sa UT 6497.
Ove godine zapocet proces stvaranja jos jednog sata ali sa UT 6498 (normalno da moram imati oba ova vrhunska mehanizma).
Ovaj puta je sam izrada trajala malo duze.....kuciste Panerai tipa u 45mm, cifer i kazaljke - aftermarket, vrlo specifican i neobican. Jedva je stao u kuciste, cak je morao biti malo obrusen. Minutna kazaljka skoro dodiruje sam unutrasnji rub kucista....
Inace samo kuciste je sa gornje i donje strane matirano, a sa bokova ostavljeno originalno polirano u visokom sjaju. Jos jedna karakteristika je da je krunica na srafljenje.
Kuciste pokriva mineralno staklo sa obje strane. Plan je bio da se odozgora promeni i stavi pleksi, medjutim nisam hteo vise cekati, postao nestrpljiv jer se sam proces izrade dosta razvukao. Misljenja sam da bi taj neobicni cifer jos vise bio istaknut pogledom kroz pleksi...
Mehanizam UT 6498, izvadjen iz djepnog sata i servisiran. Nije ukrasen kao sto je bio 6497, ali svejedno jako lepo izgleda. Pogotovo jer ima podcifer na satnom markeru 6.
Nazalost ovaj put nije se uspjelo uraditi fotke pri samoj izradi i sklapanju, jer kolega Lemi, koji je i uradio tehnicki deo i servisiranje u zurbi zaboravio pofotkati sam proces.....pa smo eto uskraceni za taj deo.
Kozni kais vrhunskog kvaliteta je radjen po meri moje ruke (20cm zglob) i to od kolege Tomanchija.....sve reci pohvale za rad. Inace, kais je 25mm pri lugovima, tj., usicama, jer to i nisu klasicni lugovi, smanjuje se na 22mm i zavrsava prekrasnom velikom kopcom. Takodjer matirana s gornje strane.
Inace cim sam postavio par fotki odmah su usledile "nemoralne" ponude za prodaju.....Normalno i moj odgovor je bio "nemoralno visok".....
Jos se jednom zahvaljujem kolegi Lemiju i kolegi Tomanchiju!
Za pocetak evo oba sata s "guza"....zbog Unitasa.....
A sada evo UT 6498
Bookmarks sajtovi