Sky kaze:"
PS-sat 70 dolara, prsten 40 dolara,... za interveciju na ručnom satu potrebno : kuhinjska daska, glinerica, kuhinjski nož i cvikcangle ... neprocenjivo.
Vidjeti cete vi ovih dana na sta sam ja spreman!!!!!
Svi cete ostati ....paf!
Sky kaze:"
PS-sat 70 dolara, prsten 40 dolara,... za interveciju na ručnom satu potrebno : kuhinjska daska, glinerica, kuhinjski nož i cvikcangle ... neprocenjivo.
Vidjeti cete vi ovih dana na sta sam ja spreman!!!!!
Svi cete ostati ....paf!
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Mario! Pravo Joppa kaze, bezel nije bio dobro seo na mesto. Verovatno vec sa originalnom zicom ne mozes to ljudski uraditi.
Imao sam i ja tih slucajova
Cekam trenutno da mi stigne piano struna precnika 0,45. Mislim da cu od nje uspeti praviti savrsene opruge za amfibijin bezel. Kada bude poslacu ti, a ti dotle ostavi sat, nosi nesto drugo. I nemoj molim te na kuhinjskoj daski! Jooj jos ce ga na panj pa klofericom ...
Sredio ja to jos sinoc, Ustvari malo sam savio zicu i to u visini, dobio nepravilan talasast oblik.Tako kada bezel seda na kuciste zica udje dublje u zljeb preko prstena. To bi ga trebalo bolje drzati na mesto.
Svejedno misli na mene kada budes radio za svoje ljubimce.
Poslednja ispravka: MMario (17.9.2014. u 8:42)
A joj imenjace pa sta uradi to Jel sada sve ok?
Je, je.....namestio sam jos sinoc. Dva pajsera i daska za meso resili stvar.
Ahahahaha Bitno da je sada sve ok!
Evo na zahtev a i meni cini zadovoljstvo da predstavim home-made pilot. Istina nije klasicni crtez cifera ali meni jako zanimljiv.
Pocelo je sve sa nabavkom delova a danas se i sastavilo. Pomoc u tome je ponudio nas kolega Lemi.
Evo kako je pocelo.....neide Unitas van iz stare kutije
Nakon pocetnog ustimavanja krenilo se na pravi rad. Kuciste sirine 44mm, visine 14,5 a razmak izmedju lugova 22mm prihvata za iglicu. Od kraja do kraja lugova 56mm. Gore je saphir a open caseback je zatvoren sa mineralnim staklom.
U njemu kuca Unitas 6497 izvadjen ipak bez problema.
Kako je vec bio vani odluceno je da se ipak servisira iako je izgledao jako uredno, cisto i radio je jako mirno. Nisam poslusao neke kolege koje su mi savetovali.....ne diraj mehanizam ako radi. E pa ja po svom, tvrdoglav!
Nakon rastavljanja i pranja usledilo je sastavljanje mehanizma.....
Nakon sastavljanja i podmazivanje krenilo je ubacinanje u kuciste i na kraju evo kako sat izgleda
Na zadnjoj fotki vidite kako to izgleda na ruci. Na brzinu stavljen kais iz kolekcije a novi odmah narucen od kolege Tomanchija.
I jos velika zahvala kolegama sa foruma dulan_88 u pomoci pri nabavci potrebnih delova i Lemiju koji je odradio ovaj tehnicki deo, rastavljanje, servis i sastavljanje.....HVALA forumske kolege
Poslednja ispravka: MMario (18.9.2014. u 20:08)
Odlican projekt i super fotke!
Cestitam Mario!
Odlican sat i zanimljive fotke, svaka cast!
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Bookmarks sajtovi