Razmišljao sam gde da postavim utiske o svojoj najnovijoj akviziciji i nekako je izbor pao na temu koju sam odavno započeo…… Naravno ima tu još mnogo satića koje treba predstaviti ali evo prilike da nastavim započeto….. Ide zima pa ću mozda imati više vremena da predstavim svoje čukarce….
Pa evo jutros u pošti posle petnaestak dana od narudžbine, podigao sam paket bez da sam i jedan cvonjak dao, tako da je moja ukupna investicija za ovaj sat 24136 din….. rekao bih vrlo povoljno u odnosu na ponudu ovlašćenog zastupnika od 57600…. Da se vratimo na paket..
Neotvaran odlično upakovan deluje da bi mogao da izdrži veliko i jako tumbanje…..
Posle nekoliko zaštita stižemo do platnene torbice… da se ne ponavljam, svi dobro znamo razloge zašto umesto originalne kutije sat stiže u torbici..
I konačno stižemo do glavnog dela................
Standardni sadržaj – medjunarodna garancija, uputstvo i naravno sat....
U međunarodnoj garanciji imamo samo datum kupovine i pečat prodavca .... nadam se da će biti sve u redu tako da mi ovo neće trebati
Na kraju evo i njega sada već moje „kornjače“ (pored kolegičine muškatle)
Pošto sam na ruci poneo mog zeno-a evo malo uporednih slika i nekih mojih prvih utisaka
1. Fotografije malo varaju Zeno uživo izgleda veće i robusnije ali zbog kopče koja je ispod kornjače ona je bliže i samim tim deluje veće na fotografijama. Inače za robusnost zenoa zaslužan je veći cifer i bazel...
2. Ja najviše preferiram krunicu na 4h tako da mi se sviđa njen položaj kao i nena pristupačnost u telu i preciznost
Manu vidim samo u tome što je nepotpisana... sitnica, ali eto meni fali ... pogledajte uporedno zenoa i kornjaču ....
Što se mehanizma tiče ( 4R36, 24 Jewels za koga kažu da je jedan od najtačnijih sa izuzetno malim odstupanjima) prvo što pada u oči je opcija hakovanja svakako osveženje u odnosu na ipak prostiji 7S26 iz 007 ... ipak moram da dodam da mi se čini da ipak kazaljka na zeno-u bolje klizi nego kod kornjače
Dimenzije kućišta su 44,4mm x 48mm, debljina sata je oko 14mm a širina između lugova 22mm
Za kraj da dodam nekoliko stvari – prva da su rupice na lugovima za lakše skidanje narukvice izuzetno pametno rešenje, druga da je cifer u odnosu na 007 mooogo bolji trodimenzinalniji (doprinose dosta iluminacione oznake na satu) i treća .... pa čini mi se da mi je narukvica na mom 007 udobnija....
O iluminaciji neki drugi put, kada se moj 007 vrati sa servisa...
Bookmarks sajtovi