Amfibija je prošla test ovih dana u rekama Pivi, Tari i Drini
Amfibija je prošla test ovih dana u rekama Pivi, Tari i Drini
Uz veliku pomoć kolege Zma, u Ukrajini sam nedavno nabavio sovjetski hronograf Šturmanskie 31659, suštinski 3133 sa mogućnošću zaustavljanja sekundare. Sat je verovatno iz druge polovine osamdesetih godina, rade mu sve funkcije i izgleda mi u dobrom stanju. Privremeno sam mu stavio crni kožni kaiš, ali mi izgleda da bi mu dobro legao neki od materijala u boji cifera. Širina kaiša je 18 mm, ukoliko neko ima predlog i link dobro bi došlo.
Sledi nekoliko slika:
Poslednja ispravka: piksi (8.7.2018. u 14:41)
Baš je lep sat!
Polako se širi kolekcija Rusa.☺
Zanima me koliki je prečnik sata, sa zajedničke slike ne mogu da procenim.
Kad nađeš vremena, napiši još nešto o njemu, a dotle uživaj u prinovi.
Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Prva želja mi je bila sovjetska Strela, ali nije bilo dobrih primeraka u ponudi a i bile su dosta skupe pa je izbor pao na Šturmanski. Širina kućišta je 39 mm ali se vizuelno čini kao da je veći zbog velike površine brojčanika pod staklom. Namera mi je da kad uhvatim malo slobodnog vremena napišem nešto i o samom gradu Kijevu, obzirom da smatram da je to jedan od lepših gradova koje sam posetio i da sam od boravka u njemu dobio mnogo više nego što sam očekivao, a pored toga bi trebalo da bude i nekoliko reči i o samom satu.
Piksi odlicna prinova.Neka je sa srecom
Dobar Sturman piksi cestitke!
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Piksi čestitke na Šturmanu.
Sat koji je danas stigao do mene je iz porodičnog nasleđa. Nije nošen skoro dve decenije, u dobrom je estetskom stanju i proradio je bez problema čim je navijen. Proizvođač je nemačka Bifora, sat je navijač, 17 rubina. Kaiš koji sam mu stavio zatekao se u kutiji i privremeno je rešenje.
Piloti...
SSSR/Rusija...
Za odelo...
Japanci...
Švajcarci...
Na okupu...
Molto bene, signore Piksi.
Bookmarks sajtovi