Evo mojih trenutnih ljubimaca
Ukratko za pocetak, ja sam s ovim poceo pre otprilike godinu dana kada sam krenuo bas od nule, a jednako takvo mi je bilo i znanje, pa sam izmedju ostalog savete i pomoc trazio i ovde. Tada sam pomalo planirao da cu si napraviti nekakvu kolekciju od desetak satova za svaku priliku, ali nisam tada bio svestan da iz toga moze proizaci jedna odredjena vrsta zaraze, da ne kazem bolesti. Uglavnom, kako je vreme prolazilo tako sam se gotovo na dnevnoj bazi informisao i na neki nacin ucio kako i sta funkcionise tako da mogu da kazem da svaki dan naucim nesto novo. Da ne govorim o tome da vecina odlazaka u grad zavrsi i posetom nekoj od casovnicarskih radnji gde volim videti i isprobati sve i svasta.
Jedino svoj prvi sat kupio sam novi, a posle dok sam malo pohvatao kako stvari funkcionisu i kada sam otkrio neka mesta ljubitelja satova, sam shvatio da se na takvim mestima mogu pronaci ekstra primerci za puno manje cene, tako da ako se odlucim nekada za prodaju prakticki ne gubim nista kao sto bi verovatno bio slucaj sa novim satovima.
Trenutni primerci koje posedujem (sto se vidi i na slikama) su Breitling Avenger II GMT, IWC Aquatimer 2000, Seiko Sun025p1 Sportura Kinetic GMT i jedan dresser Seiko SRP772K1
Sat s kojim je sve pocelo bio je Tissot PRS 516 Automatik, i njega sam prodao kad je u familiju usao Aquatimer. Kako vreme prolazi tako shvatam da mi je sve vise zao sto sam to napravio , ne toliko zbog samog sata, nego upravo zato jer je to bio pocetak.
Naravno postoje vec neki planovi za dalje popunjavanje kolekcije, ali o tome cemo kad i ako dodje do toga s obzirom da se cesto dogadja da se stalno susretnem s nekim novim satom koji mi se dopadne.
Eto toliko za ovo moje prvo predstavljanje
Bookmarks sajtovi