Vrlo lep, dobro očuvan i poprilično redak Darwil . Koliko je tačno star, nisam siguran. Mehanizam je Landeron 149. Ovde imaš sve o mehanizmu bidfun-db Archive: Watch Movements: Landeron 149 . Kao što vidiš mehanizam je proizvođen do 1970. što znači da je taj sat star najmanje 43 godine a vrlo verovatno i više od toga.
Baš mi se svidja Tissot. U zdravlju da te služi.
Ne znam nista o ovom Darwil-u ali vidim da je odlican!!!
@skydrummer - Mislim da cu ja preuzeti na sebe da se taj sat sredi, inace ce ostati u fioci. Probao sam da okrenem krunicu i nije moglo, kao da je ne zaglavljena vec nategnuta. Po staklu nema dubokih ogrebotina, tako da se moze lepo ispolirati, ali pisacu o ovome, a i slikati pre i posle servisiranja! Takodje se moze videti na slikama da je sekundara otpala. Ponavljam da sat nije nosen barem poslednjih 30 godina.
@ckvrlj - Hvala puno!
@Zma - Hvala, ali bice jos lepsi posle sredjivanja, jer ovako stara masino to i zasluzuje!
markoni sat je ko lutka.ovo je dosta redak darvil.imao sam priliku da ga nosim i savetujem ti da ga sredis.nemoj samo nista sam na silu.mnogo lep sat cuvaj ga.preporucujem servis kostic dojcinovic znam da su radili takve.
Poslednja ispravka: jagos (16.7.2013. u 23:45)
Sredi, nosi, uživaj.
Dobro kaže jagoš, ništa na silu. Ne treba ni pokušavati navijati sat jer će kazaljke zapeti za otpalu sekundaru hronografa i polomiti je a i brojčanik se može ošteti kao i sam mehanizam koji je sigurno suv kao barut.
Čestitke za oba sata
Ovaj darwil je svakako zaslužio jedan dobar tretman kod časovničara, a slažem se sa Jagoševom preporukom. Ovako lepe primerke iz porodičnog nasleđa treba čuvati.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
uuuffffffffffff!!!!!!!!!!!!! takav mi baš nedostaje u mojoj kolekciji!!! zaista lep i redak DARWIL !!!
Hvala svima!
A, da najavim, stigao je jos jedan novi clan druzine! Sutra slikam i postavljam sve!
Bookmarks sajtovi