Još nekoliko fotografija SKX-ovaca.
Još nekoliko fotografija SKX-ovaca.
Majstorski si ih fotografisao
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Stvarno sjajne fotografije! Imaš li još ovako lepih? Iščekujemo ih... Pozz!
Hvala.
Biće još fotki samo da se malo ohladi fotoaparat .
Sjajne fotke još boljih satova.
Imam jednu peticu novijeg datuma koju prethodni vlasnik nije baš mazio što se najviše videlo na narukvici. Obzirom da je na forumu bilo reči o matiranju pomoću sunđera za sudove ( onaj zeleni abrazivni deo ) rešio sam da pokušam. Na narukvici je bilo i ogrebotina koje se lako uklanjaju ali i onih koje su dublje i osete se po noktom. Takvih je najviše bilo na kopči. Znao sam da neću baš sve ukloniti ali računao sam da teško mogu nešto vizuelno pokvariti. Uspeo sam otkloniti otprilike 70% oštećenja ( na kopči je najslabiji rezultat ).Sve u svemu, zadovoljan sam. Nešto više od pola sata posla i rezultat je sledeći.
Pre:
Posle
Moj savet je da ko se odluči na ovu vrstu matiranja koristi sunđer koji ima što je moguće finiji abrazivni deo i poželjno je prvo isprobati na nekoj staroj narukvici ili kućištu pa onda prionuti na pravi posao.
Meni ovo izgleda ok.
Jesi li pravio kružne ili uzdužne (gore-dole) pokrete?
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Hvala.
Koristio sam uzdužne pokrete. Inače nisam koristio nikakve paste ( računajući ni pastu za zube ). Mislim da bi sa kružnim izgledalo "musavo" . Na drugoj staroj narukvici probao sam da uradim istu stvar ali pomoću bušilice sa potenciometrom. Nije išlo. Problem je bio i u tome što sam isekao abrazivni deo sa sunđera i obmotao ga oko burgije ali spoj tog smotuljka nije bio ravan pa je burgija poskakivala iako sam stavio mali broj obrtaja. Bilo je teško za kontrolisati i koliko sam zaključio abrazivni deo je ostavljao sitne riseve. Nekako je više ličilo na sitne riseve nego na matiranu površinu. Tako da preporučujem da se to obavi ručno a svakako ne treba puno vremena.
Ovo zaista izgleda super
Hoćeš li sređivati i kopču? Meni je uspevalo šmirglom, granulacija 1500-2000, uzdužnim pokretima.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi