Pozdrav svima.
Prodje nesto mnogo dana a u kolekciju nikako da stigne novi clan. Politikantski receno, juce se potpisa sporazum o pridruzivanju a jutros postar bas vredan pa eto mene da se pohvalim ovim meni lepim primerkom. Nije mi bas obicaj da vas smaram pojedinacnim primercima ali sada tesko odoleti.
Dakle, poljot koji je najpre izazvao silne dileme po sistemu "sta je sada pa ovo". Vec naviknut da od brenda poljot, a zbog poznatih stvari u rusiji, dodje nesto sto ispada iz klisea upustio sam se u nezahvalnu potragu za podatkom ko je ovaj sat sklopio. Evo ga:
cifer sa luminacijom, tekst na engleskom jeziku, kazaljke koje najvise podsecaju na burana, razlicite male kazaljke zbog uocljivosti, ravno staklo, dobra obrada kutije, teska narukvica ...... odavali su utisak zapadnog uticaja.
sa druge strane, poklopac i mehanizam dokazuju rusku skolu. na poklopcu je logo i cirilicni tekst a uocljivo je da je dodatna oznaka limitirane serije i broja sata u seriji, naneta dodatno drugim postupkom i fontom. nista neobicno za ruse jer tako uradjeni i nalagerovani poklopci ostavljaju mogucnost upotrebe i u drugoj prilici za neku drugu posebnu seriju. prakticnost na ruski nacin. mehanizam je vec dobro poznata prica i lako identifikovan iz kog je perioda produkcija. cinjenica je da je uz sat dosla i informacija o kupovini od ruskog pilota ali je svakako ubedjenje da ova limitirana serija nije radjena po zahtevu VS rusije, vec je licna odluka o kupovini, licna ili kolektivna svejedno
licnom lepom utisku o satu, uz zaista dobru ocuvanost, doprinela je i lepa luminacija koja je improvizovana nekakvim zamracivanjem. pa ko da ceka do veceras
od ostalih detalja - precnik sata 42mm bez krunice, 45mm sa krunicom; visina 13mm mada deluje robusnije zbog oblika kutije; tezina 161g sa narukvicom.
Toliko od mene, zurim jer sam malo zapostavio sat a i treba bakiju da javim kako kucka rusko srce
Posebno - zahvalnost nesi koji se bas potrudio da mi pomogne u identifikaciji iz koje grupacije je proizvod. Nemamo dokaz, ostade samo uverenje .... ali posto je dva puta nista jednako nista, crva nemamo
Bookmarks sajtovi