Odličan GUB. Čestitke.
Predstavljanje najsvježijeg ulova. Kao prvo sam sat mi je relativna nepoznanica, najbliži podatak koji sam pronašao je švicarska
manufaktura imena Dux ali iz francuskog kantona da li je sat njihov ne znam sigurno. Po dizajnu rekao bih da je negdje iz 60-ih
godina narukvica je tzv. fixo-flex a s obzirom kako "leži" na satu i iste je boje kao sat rekao bih da je originalna što kod rabljenih
satova nije čest slučaj. Znam da bi bilo dobro pogledati mehanizam ali nekako mi se ne da skidati narukvicu možda neki drugi put.
S obzirom na takoreći mint stanje sata kao i da odlično radi vrlo sam zadovoljan investicijom.
Evo i slika
Čestitam!
Dimenzije sata?
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Promjer 34 mm
Visina 5 mm
E sad...stigla prinova samo što ne znam što je stiglo Ok, evo ovako izgledom je vojni sat II svj. rata to me najviše i privuklo.
Kućište je promjera 32,5 mm i da li je čelično ili nije zaista ne znam reći, staklo je mineralno s površinskim ogrebotinama ali ništa
strašno. Razmak između lugova je 16 mm, štiftovi (ili iglice) se okreću oko svoje osi ali čini se da su fiksne. Ono što me ugodno
iznenadilo je što je to sve skupa vrlo čvrsto i utegnuto. Brojčanik je čist bez ikakvih natpisa ali dobro usčuvan. Kazaljke i brojke
su luminescentne s tim da se u mraku kazaljke vide nešto slabije dok se brojke vide prilično dobro.
Žao mi je što mehanizam nisam uspio bolje fotografirati ali nikako mi nije polazilo za rukom. uglavnom dobro sam
ga pogledao i u unutrašnjosti nisam vidio nikakav žig proizvođača na mostu s gornje strane je ugravirano 16 Jewels
Unadjusted France. Prvo što sam vidio su tzv. ženevske pruge i da balansni kotačić ima batiće što nisam baš često viđao
Pretpostavljam da kuca na 18000 bph.
Inače sat dobro radi ali vjerojatno mu ne bi škodio dobar servis. Ako netko ima ideju o proizvođaču neka slobodno napiše.
Cestitam kolega, bas su mi zanimljivi ti vintage modeli sa digitalnim prikazom vremena! Odlican!
Odlična vintage kolekcija
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi