Ovo je jedna mala, ali meni draga kolekcija.
Ovo je jedna mala, ali meni draga kolekcija.
Kolega, jako zanimljiva kolekcija, ima tu svega..
Kad stigneš predstavi nam satove pojedinačno..
Pozdrav
Gde si nabavio ORIENT Difender i koliko je kostao? Pozdrav
All the world's a stage,
And all the men and women merely players....W.Shakespeare
Crveni oktobar mi je brutalan!
@ dukin
Ako nastavim ovim tempom, predstavicu ih ovih nekoliko satova to NG ☺. Ima tu jos par komada koji nisu na gornjoj slici, ali ubacicu ih vec.
U svakom slucaju evo par utisaka o prvom satu s leve strane. U pitanju je Casio 1356 AWX-11 twincept chronograph. Veoma interesentno izgleda jer se cini da "digitalac lebdi" izmedju kazaljki i stakla. Ima, alarm, stopericu i datum, kao i par razlicitih prikaza vremena.
Kupio sam ga kada sam upisao prvu godinu fakulteta, pa eto uskoro ce napuniti 19 godina. Mislim da sam ga non stop nosio bar deset godina.
Problem je oduvek bio naci dobar i odgovarajuci kais. Trenutno je na njemu samo privremeno resenje.
@ salce
Orient sam kupio preko Ivana sa KP. U principu, nasao sam sat koji mi se dopao - pa sam onda kontaktirao Ivana da proverim da li moze da ga pronadje jer u tom trenutku nije bio na stanju u Budimpesti i jos nekim sajtovima na kojima sam proveravao. Cekao sam ga malo vise od mesec dana i docekao....
Nabavljen je u Budimpesti - http://www.tutuora.hu mislim po ceni od 160e, a ja ga platio 180.
@ veberz
☺ nego sta!
Robustan i tezak, bas kako treba.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Poslednja ispravka: RUS (2.6.2016. u 9:53)
Lepa kolekcija. Čestitke.
Crveni oktobar a naročito Komandirac su mi favoriti. Kada budeš imao vremena predstavi ih. Bilo bi interesantno pročitati utiske i videti još koju fotku.
Poslednja ispravka: skydrummer (2.6.2016. u 20:25)
Samo naprijed s predstavjanjem!
Ne treba ni da napominjem koji mi je od ovih favorit, ali i ostali izgledaju super!
Он сказал: "Поехали!"
Konacno, pre nekoliko dana, sa servisa je stigao Seiko automatic world time - 6117-64003. Kupio ga je u jesen 74. moj otac kada je kretao na studije.
Negde pocetkom devedesetih, nesrecnim slucajem razbilo se staklo i poispadale kazaljke. Jedna od njih - world time nikada nije ni nadjena. Sat je od tada sa nekim neodgovarajucim staklom stajao uglavnom u fioci. Nedavno sam ga u tom stanju i dobio na poklon, pa ga odmah i odneo na servis.
Od januara smo pokusavali da nadjemo tu kazaljku, kao i odgovarajuce staklo. Posle vise meseci, konacno je sve stiglo i rezultat je na slici: (iz nekog razloga nisam mogao da uploadujem rotiranu sliku)
Orient defender - Cal. 46B40 Automatic Mov’t
Izuzetan sat, lagan, pregledan. Zanimljiv je prikaz dana u nedelji i 24h.
Mehanizam je fantastican, sa vrlo malo nosenja moze zaista da radi ~40h, a ako sam dobro izmerio zuri oko minut mesecno. Krunica je usrafljujuca, kuciste matirano.
Orient Defender Sport Watch | FET0N002B0
U medjuvremenu, stigla je i kutija iz Kine:
Lepo to ide nego na seiku jel izvucen kljuc ili nije njegov
Ko hoce nadje nacin, a ko nece nadje izgovor
Nije izvucen kljuc, a trebalo bi da je original. Tako kazu i bivsi vlasnik i casovnicar.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Bookmarks sajtovi