Pa "ogulio" si i krunicu na neptunu, a na ovom poslednjem bazel, ili mi se čini?
Pa "ogulio" si i krunicu na neptunu, a na ovom poslednjem bazel, ili mi se čini?
To jeste, skinuo hrom s prstena jer je bio oštećen, svakako ću kupiti novi. A krunica na Neptunu je privremena, zato je žuta(od nekog starog Komandirca). Ja kupio novu ali ne odgovara dužina ključa, Neptun ima za nekih 0,8-1mm duži ključ zbog oblika kućišta, pa sam poručio sada odgovarajuću.
Oprostio sam se Amfibije 710, otišla je kod jednog ljubitelja u Niš. Nisam stizao da je nosim uopšte pa pomislih bolje da neko uživa u njoj.
Oba dobra
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Evo već pet dana se družim sa novim Orientom pa da izjavim i ja nešto za dnevnik
Sat sam video tokom svoje potrage za pristupačnim dres satom. Odmah mi je zapao za oko jer mi se Bambino nije dobao zbog stakla i zbog nestandardnog prihvata kaiša od 21mm. Takođe je previše retro za moj ukus u ovom trenutku, Mk.1 mi se dopao, a već je izašao Mk.3 pa mi je bilo glupo da uzmem Mk.1, a ni Mk.2 ni Mk.3 mi se ne dopadaju.
Na sve to Symhony je bio malo jeftiniji, a ima i stvar koja mi se jako dopada i što do sada nisam imao ni na jednom svom satu a to je providan poklopac mehanizma.
Tražio sam sat sa belim ciferom pa sam se zato odlučio za jednu od mnogih varijacija ovog modela - FER27007W0.
Dan pre nego što sam hteo da ga poručim sa Ebay-a iz HU, kontaktiram Ivana sa KP koji ga nije imao u ponudi, i odgovorio mi je da može da ga nabavi po simbolično većoj ceni nego na Ebay-u. Tako sam mu rekao da ga poruči i sat je stigao nakon tačno 4 nedelje.
Prva impresija je pakovanje, jako dobra kutija za sat ove cenovne klase. Kartonska, ali jaka i matirana, unutra lepša nego spolja.
Sat je 40.5mm bez krunice, ušice kaiša su 22mm. Mehanizam je Orient 48743 Automatik sa 21 rubinom i oko 40h rezerve snage.
Providan poklopac kućišta ima tonirano staklo, i prizor je lep, zadovoljan sam, iako je mehanizam potpuno neukrašen.
Prva stvar koju sam primetio kada sam uzeo sat je: "Šta se to čuje"? Rotor je jako bučan, mislio sam da Vostok 2416b ima bučan rotor ali ovo je nešto mnogo glasnije. U početku sam baš bio u bedaku zbog toga ali sam mu oprostio posle par dana, sada skoro i ne primećujem, čak me zabavlja kada ga čujem
Druga negativna strana, i poslednja je to što je minutni prsten urađen od plastike, i to se vidi kada se zagleda. Malo odskače od savršeno urađenog brojčanika koji ima sedefasto presijavanje.
Dauphine kazaljke me ostavljaju bez daha svaki put kada pogledam. Varijante u kojima se preklapaju su jako zanimljive i interesantne su mi. Uhvatim sebe da se zagledam u kazaljke.
Prozor za datum je urađen sa velikom pažnjom i ne narušava simetriju sata. Takođe logo mi je jedan od lepših detalja. Kada sam prvi put video Orient logo ličio mi je na logo hrvatskog TDR-a, ali je zapravo jako lep i dosta doprinosi tom premijum izgledu sata.
Kućište je od čelika, polirano do visokog sjaja, skladno i proporcionalno, finiš je solidan.
Kožni kaiš je boje kestena, prijatan, skoro da se ne oseća na ruci, a kopča čelična polirana sa Orient natpisom, lep detalj.
Krunica je mogla imati bolju završnu obradu, možda čak i neku oznaku na sebi, mada je to odlika skupljih satova.
Performansama sam zadovoljan, beži nekih 15-20s unapred posle 5 dana, nisam ga podešavao, samo namestio prilikom prvog stavljanja na ruku.
Evo malo slika:
Uros GT, cestitke na lepom satu . Meni najlepsi njihov sat je Orient Symphony Black. Mada sada kada gledam tvoj, tesko bi se odlucio koji bi kupio.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Bravo, Urose!
Moja je krivica sto sam toliko godina ostajao potpuno indiferentan kad su Japanci u pitanju, pa se sad k'o malo dijete cudom cudim gdje mi to i kako promace ovakva jedna ljepota od sata, kad god se vi pocnete gadjati ovim Japancima po forumu...
Uzasno mi svidja ova serija, a kad covjek uzme u obzir cijenu, te jedan ovakav, do sitnih detalja, prelijepo uklopljen dizajn - onda je ovo pun pogodak! Tacno sam pozelio da ga imam vec sad u kolekciji.
Samo sto mi je Mario, valjda kad mi je slao onu moju Raketu, prošnjirao pride i neki svoj virus, pa se malo-malo uhvatim kako pozelim crni cifer prije bijelog, barem na ovim novijim serijama, sto prije bas i nije bio slucaj.... mada, u ovom slucaju, ni najmanje se ne bih zalio na bijeli cifer.
Jedine zamjerke, ili bolje reci - jedino sto bih, mozda, jos pozelio, bila bi nesto krupnija, upecatljivija krunica i eventualno ukraseniji mehanizam, mada, sto vise gledam ovaj mehanizam, sve bih ga manje mijenjao.
Uglavnom - odlican sat!
Он сказал: "Поехали!"
MMario
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Čestitke Uroše. Kao vlasnik Orienta, mogu samo da kažem više muzike nego para.
Bookmarks sajtovi