Poslednja ispravka: Uros GT (19.8.2016. u 12:30)
Skinuo sam odmah čeličnu, inače 99/100 je kao na Monster II, kopča malo drugačija i naravno endlinkovi. Generalno ok narukvica, ali nije da padneš u nesvest, svakako sat ne dolazi dovoljno do izražaja. Pa sam stavio Vostok 22mm, koja je fenomenalnog kvaliteta, ali se ne sužava ka krajevima već je 22-22, a bila bi bolja da je 22-20, ili čak na manje, no dobro.
Ovaj plavi bezel mi je, onako, ali čini mi se da ću uskoro prestati da obraćam pažnju. Ono na šta vrv neću prestati da obraćam pažnju je što je sat skoro potpuno nečitljiv osim u zamračenom i mračnom prostoru, na suncu nema šanse. Dok su kazaljke preklopljene ja ko ludak tražim drugu kazaljku, i desi mi se da ne vidim uopšte satnu.
Malo majstorisao:
Poslednja ispravka: Uros GT (16.9.2016. u 0:23)
Imao sam i ja 'vaki Seiko ! Nešto mi je poznat.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Neki od novijih apdejta. Zeleni Vostok je omiljeni sat trenutno. Imam jos neke satove u planu pa zato nikako da dodje na red za njega neka ooozbiljna braon kožura.
RN3 Pro via TT
Zelenko je
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Hvala. Napravili su ga bas. Ima neke sitnice koje nisu smeli da dozvole. Moraće na doterivanje tipa kazaljke na pun sat se ne gađaju 100% nego 99.99%. Marker na 12h je trunku van ose, i svetleća tačka umetka nije poravnata sa klikovima bezela. Orient sam dobio baš fino ispod cene jer je bio black friday taj dan. U međuvremenu se pojavio crni karbon cifer pa mi je baš žao što sam žurio.
Znate li gde da pitam za OEM čeličnu za njega?
RN3 Pro via TT
Poslednja ispravka: Uros GT (20.1.2017. u 20:13)
Urose i ja glasam za zeleni
Ko hoce nadje nacin, a ko nece nadje izgovor
Tako je. Ne zameram mu :-)👍
RN3 Pro via TT
Dugo sam tražio neki interesantan sovjetski kvarc, pa je najzad iskrslo nešto:
Slava kvarc 3050, step motor, 10 rubina. U odličnom je stanju, narukvica, kopča, sve radi i vidi se da zaista nije skoro uopšte nošen.
Ovo je možda najdetaljniji ruski sat koji sam video, toliko detalja da ne znam odakle bih počeo, prvo kućište koje je izrađeno u tehnici "kupola od T34", grubo, masivno, teško, sa glatkim i brušenim segmentima.
Narukvica koja savršeno odgovara ovom satu, nije puni čelik ali praktično jeste, vrlo je grubo obrađena (ne smeta ali se vidi). Kopča je tvrda. Ne vidim da je moguće vaditi segmente narukvice ali ima 6 rupa na kopči, prve tri sa većim razmakom i tri sa sitnim razmakom.
Pleksi ima različite površine, kako kažu "multi-faceted" ali ne znam srpsku reč za to, ako i postoji, ali iznutra, da da, različite površine su iznutra, njih pet, centralna ravna i oborene na svaku stranu po jedna. Sam pleksi viri oko 1.5mm izvan kućišta i oštrih je ivica.
Najzanimljiviji deo sata je mehanizam sa step motorom, i njegova karakteristika je da sekundara pri svakom pokretu malo rikošetira unazad.
Evo nekih slika na prvu loptu.
Bookmarks sajtovi