Jedna od top tri serije ikad :-D
Evo još jedan projekat Amfibije je skoro priveden kraju. Ne tako uspešno kao što sam se nadao. Krunica nije zamenjena, prekratka je, čekam novu pa ćemo probati i nju. Mehanizam jeste urađen ali nešto žuri(3-4 minuta na nešto više od 24h), mada mi je časovničar rekao da je balans loš i da je "zalepljivao", a sada je to sređeno pa je samo iskrivljen. Iz tog razloga tražim novi mehanizam za ovaj sat, po mogućstvu automatik jer imam jedan onaj duboki poklopac koji mi stoji.
Ovaj sat me je i iskoštao nešto više nego što sam se nadao ali dobro, trajalo je sve preko mesec dana pa se nije tako strašno osetilo.
Sada planiram da odnesem ovaj mesh nekom ključaru, ili sličnom zanatliji da mi iseče segment ovog dela koji ide na štift, da bi mogao da stane na Neptun kućište. Da li imate predlog kome to da nosim, ja nešto mislim da ključar ima alat za to ali nisam siguran, možda neki drugi zanatlija, servis precizne mehanike, nešto četvrto? Ako imate savet recite.
Gumenu sam kupio da probam da je iskrojim, valjda ću uspeti sam.
Evo malo slika, brojčanik je jako lep, baš zanimljiva nijansa i lep odsjaj.
Evo da napišem i ovde, možda je posećenija tema, ko ima neki Vostok 24xx mehanizam viška ili na prodaju neka me kontaktira.
Zaboravio sam da napišem, kućište je bilo jako loše, sa svih strana baš ubijeno, staklo malo izgrebano, ništa strašno. Kućište je prepolirano, zadnji deo sređen, zamenjen dihtung, urađen "mali" servis mehanizma, zamenjen brojčanik, nove kazaljke, novi rotirajući prsten sa oprugom, T-barovi novi jako fine završne obrade, i jedna obična gumena narukvica i jedan mesh. Neuspela zamena krunice za sada, i novi balans potreban.
Volim ovo da radim, da sređujem ove satove, ispunjava me i dopada mi se kada mu na neki način vratim stari sjaj i slavu. Vostok je za to zahvalan i nastaviću ovo da radim. Imam još jednog na čekanju
Poslednja ispravka: Uros GT (17.1.2015. u 12:56)
Znam iz iskustva kako je lepo kad privedes kraju jedan ovakav projekat i koliko ti takav sat postane drag (ma koliko preterao sa ulaganjem u njega). Tako da samo napred!
Jeste tip kućišta 470.
Nova modifikacija?
Za sada ništa posebno, ovako je kupljen, osim kaiša radi zadivljujuće tačno. Planiram čišćenje, zamenu kazaljki i dihtunga. Stavicu mu i original Vostok kožni kaiš.
Bookmarks sajtovi