Drugari moji, dosta su meni sline curile gledajuci fotografije vasih satova, da i ja predstavim svoju malu kolekciju koja lagano raste:
Prvo bih spomenuo ovaj Poljot Aviator I. serije, kalibar 3133. Moj primerak je proizvodnje negde 2000-te do 2005-e. Uzeo sam ga bez papira, bez kutije, cak i bez originalnog poklopca. Tako da sada ne znam koji je iz ogranicene serije od 7500 primeraka Ovaj sat je u solidnom estetskom, i u odlicnom tehnickom stanju.
Kao sto znate dizajneri Poljota su dibili nadahnuce gledajuci ovaj Fortis sat:
Salim se radi se naravno o ovom modelu:
Drugi primerak moje kolekcije je model Supermarine Spitfire brenda Moscow Classic, kalibar 31681. On je u odlicnom stanju, kao sto vidite 180.-i je primerak ogranicene serije od 500 komada. Kupljen je u Moskvi 2009-e i imam za njega i knjizicu i kutiju cak i providni poklopac.
Ako neko zna kojim povodom je ovaj model dizajniran, neka napise molim vas! Ja sam procitao dve verzije, nisam siguran.
O ovom trecem Poljotu ne znam bas puno. U njemu radi mehanizam Poljot 2614, precnik sata bez krunice je 35,6mm. Ocigledno je pozlacen, mada to na njemu nije oznaceno. Trazio sam na netu ovaj model ali ga nisam nasao. Molim vas ako neko zna vise neka napise.
Jako lep sat u jako lepom stanju. Smatram da je proizveden u haosu '90-ih godina.
Jos jedan Spitfajer sa drugacijim ciferom. Uzeo sam ga u jadnom stanju, casovnicar ga je popravio i odlicno radi, kaze da je mehanizam u super stanju no bio je pun prljavstine. Na kucistu se na nekoliko mesta vide tragovi nosenja. Na zalost, on je ispoliran, a trebao bi da je mat brusen. Videcu sta cu sa njim.
I na kraju naravno neizbezni Seiko. Model 7T32-6A5A valjda iz 92-e, pozlacen i u super stanju. Imam i originalnu, nikada koriscenu metalnu narukvicu (mala je). Odlican i lep dress sat.
Hvala na paznji!
Bookmarks sajtovi