Cestitke, Zeno je odlican!
Cestitke, Zeno je odlican!
Prelep sat. Iskreno, ja se ne bih drznuo da stavim na ruku nista vece od 44mm... A i to je ono... pushing it... Meni je sweet spot 37-40 za dress satove i 40-43 za casual. Mada je ovo sve, naravno, stvar licnog ukusa.
Jos jednom cestitke na lepom, "no-bullshit" hronografu!
Pozdrav,
Dejan K.
Hvala
Mene je veličina plašila, čak sam neko ko je razmišljao slično kao Dejan K., međutim Zeno nije glomazan, veličina mu je u ciferu, staklu, a hronografi na tolikom ciferu dobijaju smisao, lako se koriste ako se i kada koriste i to nije nikakav problem, jednostavno osećaj sličan korišćenju klasične štoperice jel veličina je slična. Sa druge strane moram da naglasim da obožavam ovaj oblik kazaljki, pa davno sam napisao na forumu da je npr. Longines Spirit po meni pojam lepote sata za sva vremena, e ovde me je podsetilo na taj vintaž avio stil. A tome je jednostavno teško odoleti
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Zeno je ko lutka!
Invicta 8926....varijanta sa Miyota mehanizmom, 21jw, bez hakovanja, dobri stari 8215 ( ima i sa Seiko, kao i sa Sellita-Eta, istog izgleda ali i sa safirnim staklom, naravno značajno skuplja), znači najsirotija varijanta ali ne obavezno i najgora.
Rotirajući bezel je pedantno urađen, kompaktan, mana mu je što se teže okreće (slično kao na Ray-u). U ovoj varijanti dolazi sa Coin bezelom, nemam velikih zamerki, bezel i ne koristim...
Transparentni poklopac, ukrašen rotor što je novina na ovim modelima, sat je lepo obrađen, obzirom da je malo redizajniran, deluje da su radili na pedanteriji, kućište izgleda za nijansu eskluzivnije od Orient Ray-a (koji je u cenovnom rangu preko on lajn kupovine), generalno sasvim pristojno u rangu jeftinijih Tissot, nešto iznad Swiss military.
Narukvica čelična, ojster, kombinacije polirano-brušeno, ništa novo, ne depilira, malo laganija u odnosu npr. na Monster, ali fino obrađena (meni udobnija, ovo je subjektivno ), lako se otkopčava i zakopčava, nema dodatak za ronjenjem ima sigurnosnu kopču.
Kiklop ....neko voli, neko ne...meni je prvi sat sa njim, pa mi je zanimljivo...kad kupim Roamer Searock, možda ga skinem ako još budem imao ovaj sat (a velika je verovatnoća).
Za dan korišćenja, nisam merio odstupanje, ne nešto izraženo, jer bih primetio, tu je negde oko vremena kako sam ga podesio, ne moram odmah kod sajdžije ....
Generalno, još jedan Rolex klon, jako lep kao njegov uzor, meni je bio simpatičan i povoljan pa sam morao da ga kupim (kad već ne mogu Rolex ).
Evo malo slika, nisu neki kvalitet, potrudiću se za bolje...
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Vlajo, samo jedna ispravka.
U tom satu ne kucka Miyota vec Seiko NH35.
Inace sat je zanimljivog izgleda, nadam se da ces biti zadovoljan.
Poslednja ispravka: RUS (8.2.2014. u 16:37)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Vlajo pise ti na mehanizmu oznaka, inace lep sat i dobar za taj cenovni rang.
Vlajo cestitam nadam se da ce te dobro sluziti
Ac Milan, il club piu titolato al mondo
Da, a videh....tako je to kad jednom rukom kuckaš, drugom ljuljaš bebu....
Iskreno nisam ni gledao, prodavac reče Miyota....
Poslednja ispravka: RUS (8.2.2014. u 21:40)
Drago mi je kada ovako iz prve ruke procitam utiske o satu, i proizvodjacu, sa kojim se nisam susretao. Puno negativnih komentara je bilo na racun ovog proizvodjaca, ali moram da primetim da je vecina na osnovu nekih tudjih iskustava i misljenja. Osim gazde, ne znam da li je jos neko imao Invictu...?
Neka te dugo sluzi, nadam se da ces nam prenositi utiske kako se sat pokazao kroz eksploataciju...
sto se mehanizma tice, NH35 je nepotpisani 4R35, 24 rubina, zar ne bi trebao imati i hack, kao i rucno navijanje...?
Bookmarks sajtovi