Pozdrav ekipi, voleo bih sa vama da podelim moju kolekcijicu koja ce nadam se vremenom narasti...
1. Tissot sa kvarcnim mehanizmom. Dobijen na poklon za 18ti rodjendan kao prvi ozbiljan sat i dosta je stete pretrpeo, radi besprekorno. Kupanje u moru mu se i nije bas svidelo pa je nakon 7 dana boravka na istom popustio prilikom ronjenja izgleda. Tad sam shvatio sta znace te ATM itd. no ... mladost ludost ...
2. Rado ,kvarcni mehanizam. Dobijen na poklon nakon zavrsene sredjne skole, nosim ga mi iskljucivo uz odela. Nakon duzeg ne nosenja procurela mi je baterija i prilikom popravke istog majstor je izgleda iskrivio kazaljku za sate i nastao je ovaj ocajni krug koji me mnogo iritira ali sta je tu je...
3. Sector 850 Chrono Swiss made, kvarcni mehanizam. Kupio sam ga u USA 2008me godine i jako mi je drag. Narukvicu sam promenio jer ga nosim svakodnevno i prosto se pohabala previse pa sam stavio neku koja lici.
4. Fossil, 4735 Chrono kvarcni mehanizam. Dobijen na poklon po zavrsetku studija od strane jednog prijatelja. Sat koji nosim uz sve odevne kombinacije uz koje ne ide crni Sector koji mi je na ruci cesce.
5. Longines mehanicki na navijanje. Proverio sam po seriskom broju sa zvanicnicima iz Longines-a, proizveden 1925-te godine. Sat je pripadao mom pradedi koji je bio zeleznicar. Dosao je u moj posed nedavno i kao sto mozete primetiti i izgleda kao skoro 100 godina nosen sat. Voleo bih da ga nosim na ruci pre svega zbog ovog natpisa unutra pa ujedno zelim i da pitam za misljenje kako bi i ko mogao popraviti ovu divnu masinu koja i dalje tacno radi... sve sto treba je da se navije...
Inace trazim da kupim, jer mi je skoro promakao na netu, "Royce" swiss made sa pokazivacem mesecevih mena, u potpunosti automatski. Koliko sam gledao to bi trebalo da bude sat nalik ovom Longines-u. Sve sto imam je ova mala slika desno.
Toliko za sad... nadam se da ce vam se svideti to sto sam vam pokazao
Bookmarks sajtovi