Stigla prinova, a ide pod nož . . .
Rešio sam da izvadim Asian unitas 9647 mehanizam iz sata i ubacim Corteberta cal.592 mehanizam, uz to pravim i novi cifer . . .. Pa videćemo šta ispadne . . . . POZDRAV . . .
Stigla prinova, a ide pod nož . . .
Rešio sam da izvadim Asian unitas 9647 mehanizam iz sata i ubacim Corteberta cal.592 mehanizam, uz to pravim i novi cifer . . .. Pa videćemo šta ispadne . . . . POZDRAV . . .
Zanimljiv poduhvat.
Obavezno javi kakvi su rezultati, i okaci neku sliku.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
bas zanimljivo! kako pravis cifer, daj jos neki detalj, ako nije tajna!
jole777 kaže:
Hrabar potez ,srecno
Cifer paravim od starog emajliranog cifera iz džepnog sata . . . Nasao sam na internetu kako se otprilike paravi takav cifer, pa da probam . . Kod zlatara izgraviram brojeve (odnosno probušim brojeve) imam fosfornu podlogu kuju satvljam ispod da bi dobio sendvič cifer i montiram na sat . . . Pre toga ofarbaš cifer u koju hoces boju (mat crna) i gotovo . . . Otprilike tako . . . Evo i slika starog cifera . . Problem pošto sekundara na broju 6 a ne na broju 9 rešavam tako što varim nove držače cifera i okrecem ga za 90 stepeni i onda pravim brojeve i farbam cifer . . .
Poslednja ispravka: Marko Crv (20.11.2012. u 13:27)
Nije to mali posao.
Srecno
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Imam celu zimu pred sobom, pa polako . . . HVALA . . .
Zanimljiv poduhvat! Bilo bi super da nas izvestavas kako projekat napreduje, sa slikama
Sta ces da radis sa Asia 6497?
Kačiću slike kako šta budem radio na satu . . . Ako ispadne sve kako treba, daću mehanizam za sitne pare, ako nekome treba . . . .
Meni je sasvim OK taj Panerai look alike cifer, ako može da se ubudži.....Inače super ideja.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Bookmarks sajtovi