Cestitke krstinu na paznji i pronicljivosti ali najpre tebi Zeljko, na velikodusnosti i elanu !
Cestitke krstinu na paznji i pronicljivosti ali najpre tebi Zeljko, na velikodusnosti i elanu !
No time to lose
BRavo, Krle!!!
Ja sam iskreno mislio da je rec o IWC-u jer je kupljen pre 5 godina pa sam pomislio da ces da ga odneses na zamenu zupcastog kaisa, filtera, ulja itd.
Da,vidis, vec drugi put danas vladas istrci ispred mene i kaze pravu stvar na koju sam u trenutku pomislio ali (posto pamtim ko zlatna ribica) odmah zaboravio te je nisam napisao
Svaka cast zma na ovim lepim kvizovima i igricama i na bezgranicnoj velikodusnosti!
Poslednja ispravka: anbeast (27.1.2013. u 21:29) Razlog: zarezi prokleti
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Čestitke Krstinu i svaka čast zma !
Cestitam obojici
Postovanje!
Evo ga jedan sat iz prohujalih vremena, kako je anbeast ranije napisao.
Roamer Anfibio Matic sa oznakom MST 522. Ova oznaka znaci da sat pokrece mehanizam Meyer & Stüdeli serije 522, sa automatskim navijanjem i datumom.
Kuciste sata je od nerdjajuceg celika, sirine 35mm bez krunice i visine oko 10.5mm. Sam oblik kucista je karakteristican za '70 godine kada je sat napravljen. Nisam nigde nasao tacnu godinu proizvodnje.
Ciferblat je predivan! Menja boju u zavisnosti od ugla pod kojim svetlos pada na njega od svetlo sive do crne boje! Podeoci su minuti i sati, prozorce datuma na tradicionalnom mestu, kod podeoka koji oznacava 3 sata. Cifer je u potpuno novom stanju sa logom firme, slovom r i natpisom ROAMER. Iznad sest sati je nazim samog modela.
Staklo je akrilno, skoro je novo! Postoji jedva vidljiva ogrebotina za koju sam ja zasluzan. Na zadnjem poklopcu je opet logo i oznaka modela sata. Oznaka je 522-1120.020.
Krunica je orginal ,brendirana takodje slovom r.
Meni najinteresantnija stvar je sam mehanizam i to kako je on uklopljen u samo kuciste. Naime, sam mehanizam se vadi iz kucista kao da je napravljen od lego kockica. Veoma udobno, kazu sajdzije. Sam mehanizam je potupno roamerovski, in house i radi veoma dobro. Rezultat ovog sata je +7sec/24h. Nije lose za oko 40 godina star sat koji nikad nije otvaran i servisiran!
Kada sam razmisljao da ga uzmem i dok je putovao ka meni, bojao sam se da ce mi biti "mali". Moj zglob leve ruke je 19.5mm sirok a desne 19.8. Satove nosim nekad na levoj a nekad na desnoj ruci. Medjutim, kada je stigao bio sam prijatno iznenadjen kako "lezi" na mojim zglobovima! Mislim da je tajna u obliku kucista!
Evo i fotografija ruke lepse polovine sa istim satom:
Nemam zamerki! Odlicno lezi i mislim da je jasno da danas ovo moze da bude unisex sat!
Zakljucak, ovo je predivan sat, sa velikom istorijom i uticajem na razvoj ove industrije. Na zalost, zaboravljen je i samo pojedinci zanju i cene njihov ucinak u istoriji satova. Ovaj moj ostaje kod mene i bice predan sledecim generacijama iliti naslednicima mojim.
Toliko o mom Roameru! Pozdrav!
P.S. Ukoliko nekome bude zanimljivo, prilazem jedan interesantan izvor o ovim satovima.
thetick-thetick.blogspot.com: Review: Vintage Roamer Anfibio 1970s
Poslednja ispravka: Shmizla (28.1.2013. u 12:18) Razlog: zaboravio rec.. / Edit Shmizla: Vizuelna dorada posta
Lepotan R
Stavrno je u odlicnom stanju
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Lep sat i super ti stoji
Zeljko je jos jednom pokazao svoju velikodunost, tako da hocu i javno da se zahvalim A slike sata na novoj obuci kacim cim stigne
Super sat, super opis, super gest Svaka cast
Zeljko, hvala za opis ovog prelepog Roamera!
jole777 kaže:
Bookmarks sajtovi