Zma izbaci ti jos nesto,imas ti u dzepovima 100 % jos nekog keca
Zma izbaci ti jos nesto,imas ti u dzepovima 100 % jos nekog keca
next year at this time I'll be a millionaire
Postovanje! Jos jedan clan kolekcije: Sea Gull 1963 Chinese Air Force, re-issue naravno!
Ovaj moj je najjeftinija varijanta. To znaci da nije poslat u lepoj kutiji nego u konzervi, poslat je na NATO kajsu maslinaste boje i sirine 18mm.
Kuciste sata je od nerdjajuceg celika diametra 38mm i 47mm lug to lug sirine. Visina sata je 14mm, sa ispupcenim doom safirom. Odlicno izgleda!
Kao sto vec znamo, mehanicki hronograf, 21. rubin, deklarisana rezerva hoda je minimalno 40 sati. To cu tek da proverim, detaljno. Sat sam dobio sa providnim zadnjim poklopcem na njemu i sa metalnim, dodatnim poklopcem, ukoliko budem hteo da zamenim staklo. Ne znam zasto mi to treba ali vec ih imam pa cu nesto da izmisljam.
Mehanizam je Sea Gull ST19. Svuda pisu da su ga nesto unapredili i da je bolji nego predhodni. Ja nista o tome ne znam ali znam da je ovaj mehanizam klon hronograf mehanizma Venus 175.
Standardno, funkcije komande hronografa se nalaze na 2 i 4 sata i za razliku od sovjetskih hronografa, izuzetno su mekane!!!
Ciferblat je prelep! Nesto izmedju bele i bez boje sa neprimetnim prelazom na sivu. Cifre koje pokazuju sate su zlatne boje i nisu stampane nego su postavljene odozgo. Ostala cifre su stampane. Podbrojcanici se nalaze na 3 sata i na 9 sati. Na 3 je 30. minutni podcifer a na 9. je sekundara. Sam ciferblat je u stilu '60tih godina proslog veka i svaki put kada pogledam koliko je sati, radujem se njegovoj jednostavnosti i lepoti. Da nema natpisa na latinici i kineskih slova, pomislio bih da gledam na cifer Strele iz tog perioda!
Natpisi na ciferu znace, 21. rubin i Tianjnin fabrika satova. Nema potrebe da objasnjavam sta znaci zvezda petokraka.... Skazaljke, moji fetisi, su lepe plave boje a skazaljka hronografa je crvena. Ove plave ne znam da li farbane ili kaljene, u svakom slucaju su lepe.
Nesto kao zakljucak, prelep sat, idealna velicina za moju ruku, nisam nasao zamerke po pitanju kvaliteta, rad mehanizma ostaje da se proveri. Mada, sudeci po mom prvom Sea Gull-u, mislim da nece biti primedbi i zamerki. Toplo preporucijem ovaj sat svakome ko zeli da ima neki deo istorije i tradicije a ukoliko se naruci novi kozni kajs, ovaj sat ima da bude "kao avion". Mislim da ne treba da napominjem da ce gosn' Pugo da pobedi na tenderu za izradu koznog kajsa za ovog pilota!!! Jos malo fotografija i to bi bilo to! Postovanje!
Naravno, za kraj standardna fotografija pod nazivom, sat viri iz dzepa!
P.S. Nesto malo o proizvodjacu ovog sata...
Tianjin Seagull - Chinese Watch Industry Wiki
Cestitke na odlicnom satu
Dobro predstavljanje, a i slike
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Zma lep kinez cestitke
Lep i interesantan sat,dopada mi se taj "pilotski" izgled!
Interesantan sat U zdravlju da te sluzi Ukoliko ga budes nosio kod casvnicara, molim te pitaj ga kakav je materijal i obrada mehanizma, bas me zanima sta ce reci, mnogo me interesuju kineski mehanizmi
Lep kinez podseca me malo na Strelu.
Bas lep "Kinez", zma! Svaka cast na prelepom satu i na odlicnom opisu !
No time to lose
Sve cestitke na prelepom satu i odlicnom opisu!
Hvala gospodo! Navio sam ga 25-og u 16.00, jos uvek radi i svo vreme drzi +5sec...Nije lose!
Bookmarks sajtovi