Sviđa mi se Hami
Sviđa mi se Hami
To su dva posta , zajedno
Izvinjavam se za zabunu, keramicki bezel je od, limited rattrapante sata, napavljenih samo u kolicini od 75 komada... Drugi deo posta, je stvarno, SMP 300m, co-axial...
Poslednja ispravka: RUS (8.12.2014. u 22:45)
Postovanje! Nadjoh malo vremena pa rekoh< da predstavim jedan stari, novi sat. Junghans Olympic.
Meni, izuzetno lepi, vintazni sat sa Valjoux 7736 mehanizmom. Sat je napravljen u cast olimpijskih igara u Minhenu, 1972. godine. Odatle i naziv, Olympic.
Link sa opisom mehanizma:
bidfun-db Archive: Watch Movements: Valjoux 7736
U to vreme, ove mehanizme su u svoje satove ugradjivali mnogi proizvodjaci satova kao Heuer u svoje Autavie, Hamilton i mnogi drugi.
Sat je 44mm sirok, ukljucujuci i krunicu i 46,5mm, lug to lug.
Sirina izmedju usiju, odnosno kajsa je dosta neudobna, 21mm.
Staklo je naravno, plexi kao i skoro svi satovi iz tog vremena.
Na zadnjem poklopcu pise da je sat vodootporan do 200m, sto ja nisam testirao, naravno.
Kuciste je biko polirano, sto meni licno ne smeta i jastucastog je oblika, sto je opet karakterno za satove iz tog vremena. Sat ima rezervu snage od 56 sati, to sam proverio! Ukratko, za mene predivan sat, mog omiljenog oblika kucista, sat sa istorijom i kvalitetnim mehanizmom.Jos malo fotografija!
Svaka cast, Željko!
Htjedoh da ga pohvalim na drugoj temi, ali jos bolje sto si ga ovdje malo poblize predstavio. Bas lijep sat!
Isprva sam mislio da je nekih 42 mm, ali sad vidim da je bas masivan, robustan.
Он сказал: "Поехали!"
Tag Heuer Carrera Chronograph CV2114 Jack Heuer Limited Edition 140/350
Pozdrav! Ovo je jos jedan sat koji nisam stigao da predstavim! Moja omiljena Carrera! Koliko sam shvatio, ovo je skoro isti sat kao CV2113 ali je izgleda radjen za neka druga trzista, Japan u ovom slucaju.
Elem, kuciste od nerdjajuceg celika, 41,5mm sa sve krunicom, safirno staklo, crni cifer sa 3 subcifera uradjenih u guilloche stilu. Ovi subciferi su bele boje i daju sati jedan prefinjen izgled.
Lug to lug sat je skoro 48mm velik i sirina kajsa je 19mm.
Zadnji poklopac je lepo uradjen, uobicajena info o ref broju ali i limited edition natpis sa podpicom gospodina Heuera.
Kljuc je sa grbom Tag Heuer-a i veoma je udoban za koriscenje!
Kopca kajsa je orginal, ocuvana i udobna u koriscenju. Kajs nije orginal, naprvaljen je izuzetno kvalitetno i rad je jednog naseg clana foruma. Koga bude interesovalo ko je majstor, pisite na licne poruke.
Sat pokrece mehanizam pod brojem TN17, nisam uspoe da nadjem nikakvu infomaciju o ovom mehanizmu. jedino sto mogu da kazem da je rezerva rada je oko 46-48 sati i da kucka veoma interesantno. Jos malo fotografija i to bi bilo to! do sledeceg sata!
Bas lep sat!
Sto se tice mehanizma, mislim da je unutra ETA 2894(2892 sa modulom).
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
zma, svaka cast
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Bookmarks sajtovi