Cestitke, lep sat nema sta. Uzivaj!
Cestitke, lep sat nema sta. Uzivaj!
Zma čestitke, odličan sat. U zdravlju ga nosio.
Pridruzujem se sa cestitkama!104 meni najlepsi Sinn.
Prelep😍😍😍😍
next year at this time I'll be a millionaire
Cestitam bravo!! Prelep sat prava nemacka masina. Slobodno jos slika
Cestitam ZMA, fenomenalan sat.
Zma... dok procitah, ali sa velikim uzivanjem. Sjajno, prelijepi satovi, opis istih... uzivaj u njima. Cestitam.
Ne treba goreti u zelji, s'vremenom sve ce doci...
Sve lepse od lepseg jaooo.Zma druze zavidim ti .
next year at this time I'll be a millionaire
Postovanje!
Doslo vreme da opisem Seiko Prospex SRP777 ili novi Turtle. Naslednika Seiko 6309-7040 ronioca.
Kutija u stilu Seiko kompanije, nista posebno, obicna, kartonska. U kompletu dolaze uputstvo, garancija, krpica za brisanje sata.
Sam sat deluje dosta impozantno, dosta je velik.
Kuciste je polirano do visokog sjaja sa spoljasnim rupicama na lugovima za lakse skidanje kajseva. Ovaj model dolazi na izuzetno udobnom gumenom kajsu sa jako kvalitetnim brendiranim kopcama. Sirina kajsa je 22mm.
Dimenzije sata su oko 45mm x 48mm. Masivan sat!!! Mislio sam da ce mi biti velik ali kad sam ga stavio na ruku shvatio sam da moje predrasude o maksimalnoj velicini sata sa mene od 42mm nisu bile ispravne. Zbog svog skoro kockastog oblika sat je izuzetno udoban za nosenje.
Poledjina sata je klasicna, sa cunami logom i natpisima o modelu sata i mehanizmu koji ga pokrece. Mehanizam je 4r36. Na mnogim forumima i recenzijama sirom sveta pisu da nisu zadovoljni sto je Seiko izbrao bas taj mehanizam za ovaj sat. Meni to nista ne znaci. Od komplikacija sat ima dan i datum. Za sada nisam pomno pratio preciznost mehanizma a rezerva rada je oko 40 sati u mom slucaju. Mehanizam poseduje 25 kamencica i radi na 21600 obrtaja.
Intersanta mi je bila rec, AIR DIVING na poledjini. Na nekim recenzijama sam nasao objasnjenje da to nije sat za duboko ronjenje!!! Licno meni je to cudno zato sto, koliko ja znam, nijedan Seiko diver nema heliumske ventile. Oni prave kucista za ronjenje koja izdrzavaju iizbegavaju te probleme. Deklarisana WR ovog sata je 200m.
Krunica nije podpisana i nalazi se na tradicionalnom mestu, na 4 ili 16 sati. Nije podpisana i sirina je oko 8mm.
Staklo je standardni Hardlex a svetleci efekat obezbedjuje Lume Brite nanos na ciferblatu. Interesantno je da podeoci nisu stampani nego su lepljeni ili reljefni.
Cifer je mat, crne boje sa Seiko natpisom na standardnom mestu i u donjem delu cifera je oznaka prospex kolekcije, slovo X, automatic i diver's 200m.
Luneta je klasicna, aluminijumska, lici na one sa 007 i ima 120 klikova, lepis, udobnih i na sluh prijatnih klikova.
Pozajmio sam par fotografija sa worn&wound recenzije gde oni porede ovaj sat sa 007.
Toliko o ovom modelu! Preostalo moi je samo da ga nosim i testiram u svim mogucim uslovima.
Mislim da cu probati da mu nadjem mesh narukvicu, perlon kajs sam vec narucio.
Pozdrav!
Poslednja ispravka: zma (13.3.2016. u 19:11)
Bookmarks sajtovi