Postovanje!
Krajnje je vreme da i ja "otvorim" svoju galeriju! Poceo bih sa novitetom, danas je stigao.
Sinn 103:
Ovaj sat je napravljen u najboljim tradicijama nemacke casovnicarske industrije. Kvalitet zavrsne obrade kucista sata je na veoma visokom nivou, polirano, 41mm, bez i jedne jedine greske! U donjem delu sata, izmedju lugova je zig, verovatno oznaka nekog nemackog standarda:
Ciferblat je jedan od lepsih koje sam video u zivotu! Crne boje, matiran, lako se cita zbog kontrasta bele boje i nema nikakvih nepoznatih i nejasnih momenata! Uradjen je u klasicnoj varijanti hronografa:
Staklo na ovom satu mi se izuzetno svidja zbog toga sto je ispupceno, daje satu "smek" starog vintaznog sata. Oko stakla lezi crni bezel, koji se vrti u oba smera, predpostavljam da je napravljen od aluminijuma. Zadnji deo je u ss varijanti, klasika, nema promasaja:
103-ku pokrece ETA 7750 mehanizam, necu ga komentarisati uopste, nema smisla . Takozvani sub-dials se nalaze na 6-9-12 pozicijama i day-date prozorcicem na poziciji 3.
Pored svega gore napisanog o tome sta mi se svidja, zeleo bih da posebno obratim paznju na detalj koji je meni posebno privlacan a to su kazaljke:
Napravljene su u stili vintaznih satova i ovom satu dodaju poseban izgled!
Sat je stigao na grubom koznom kajsu sa belim stepom i snalicom sa natpisom, Sinn.
Mene licno ovaj sat podseca na varijantu Type XX pilotskih satova i da vam kazem iskreno, "mirise" kao vojni sat sa velikom i interesantnom istorijom!
Jos malo fotografija i to bi bilo to narode!
Postovanje!
ZMA
Bookmarks sajtovi