hvala ti, pogledao sam naknadno, jasno je potpuno,
pozz
hvala ti, pogledao sam naknadno, jasno je potpuno,
pozz
Baki, svaka cast za postavljen video i detaljne informacije .
Inace - skoro sam sa Vladanom imao privatnu prepisku da li vredi dati 300-400 i vise $ za ovakav G-Shock.
Konkretni GW-5000 i GW-S5600 su:
1. LE t.j. Limited Edition sto ih cini retkim, pozeljnim i skupim
2. Imaju DLC kuciste, dakle - jos vise su neunistivi od obicnih
3. Imaju usrafljujucu pozadinu
Ostali tehnoloski "dodaci" (Tough Solar, 5-6 Band Atomic Clock) se podrazumevaju dok u "obicnim" verzijama oni mnogo manje uticu na cenu.
Koliko sam video - najjeftiniji GW-5000 (412$) prodaje Seiya Japan
Poslednja ispravka: vladas (30.9.2012. u 21:54)
No time to lose
^Mala ispravka - GW-S5600 nije nista posebno: nema usrafljujuci poklopac, ni metalno DLC kuciste ispod plasticnog, vecina je (svi?) prozvedena u Kini. Jedine osobine koje ga razlikuju od GW-M5610 su narukvica sa carbon insertom i titanijumski poklopac. Pretpostavljam da to dvoje ima prilican uticaj na cenu.
tiho, skroz si u pravu, mea culpa - zbunio me sajt Creationwatches, posto su po slicnoj ceni ranije imali GW-5000 (o kom sam se u stvari dopisivao sa Vladanom). Da - mislim da si naveo prave razlike a one ne opravdavaju razliku u ceni!
--------------------------------------
Nego da produbimo pricu - kad razmisljam o 5600/5000 G-Shocku, moja logika bi bila:
1. Ili uzmes regularan DW-5600 i uzivas dok ne "crkne" a to se nece desiti bas skoro. U medjuvremenu - menjas mu bateriju na 10 godina (tako bar ljudi pricaju da je cest slucaj), jednom godisnje ga proveris i nastelujes vreme i to je to - za 70-80$/€
2. Ili uzmes GW-M5610 (kao tihin) i ne diras bateriju npr. 20 godina i ne stelujes vreme, ali ga ipak vreme mali "ofuca" - za 130-160$/€
3. Ili uzmes GW-5000 / DLC i nakon 20 godina je ko nov - za 412$
Sta biste vi izabrali?
Imam utisak da sam najblizi 1. opciji (ne samo zato sto trenutno imam takav )
No time to lose
Vladas, isto bih izabrao kao ti,prvu opciju (ne samo zato sto imam 2)
Sad je 5610 vec jeftiniji nego kad se pojavio, eno na TikToxu je u toku akcija, kosta 74,17 funti ili oko 93 e.
Zaboravljate cinjenicu da se G-Shock izdvojio od ostalih digitalnih satova i da samo odredjeni broj kupaca ih uzima kao radne satove i zato sto su prakticno neunistivi. Za ostale je G-Shock stekao kultni status i, kao posledica toga, cene su pocele da skacu. Tako recimo imamo Frogman za preko 700 $ a ima jos skupljih analognih modela. O cenama na eBayu-u za redje modele iz 80-ih i 90-ih godina da ni ne pricamo. Casiu to naravno odgovara tako da cesto imamo neka jubilarna i limited izdanja umesto bitnijih poboljsanja postojecih modela.
Ja sam se vodio drugom politikom pri kupovini G-a . Evo i razloga, zbog čega nisam uzeo 56icu...
Tu 56 seriju ne mešam ni sa jednom drugom serijom... upravo je to razlog, da imam neku želju da uzmem što bolji model iz iste .
Zašto je problem dati za G-a tih 412$ , a mnogi "obični" kvarcni satovi koštaju mnogo više ? Zato što je to Casio, pa mora da bude jeftin, iliiii .... ???
Za mene, 412$ dolara i nije "papreno" za više nego odličan sat, poput GW-5000... toliko košta neki kvarcni swiss iz mid range klase.
Konkretno, ja sam sigurno za opciju br. 3 iz vladas-ovog posta . Ne iz razloga što mislim da su ostale jeftinije verzije 56ice loše, već zato što za 412$ dobijam "beton" iz meni najomiljenije serije G-a .
Ako ne mogu priuštiti od meni omiljenog Seiko brenda neki GS kao vrhunac , to bar mogu uraditi kod Casio G , koji mi je takodje omiljen...
I poslednji razlog moje odluke ............ taj GW5000 vredi svaki dinar svoje cene, kao i većina modela Casio brenda .
To je moje mišljenje....
PS. zaboravih da dodam, da je kupovina modela GW-M5610 i više nego dobar izbor ... samo što razlika izmedju njega i GW-5000 postoji . Kao što kod mehaničkih satova nije sve u mehanizmu, tako i kod G modela nije sve u modul-u...
Poslednja ispravka: backarelli (1.10.2012. u 0:16)
Victorinox - real steel with mechanical soul
backarelli da li si na kraju kupio nesto.
Victorinox - real steel with mechanical soul
Bookmarks sajtovi