Možda je zanimljivo postaviti temu o sajmovima kolekcionara koji se održavaju u Srbiji ili bar u većim gradovima. Beograd, Novi Sad, Niš...
Tu možemo razmenjivati neka iskustva kao i preporuke šta treba kupovati a šta ne.
Možda je zanimljivo postaviti temu o sajmovima kolekcionara koji se održavaju u Srbiji ili bar u većim gradovima. Beograd, Novi Sad, Niš...
Tu možemo razmenjivati neka iskustva kao i preporuke šta treba kupovati a šta ne.
kako mislis to? ja sam bio zaredjao jedno vreme svake subote i uvek se nesto nadje ali to vise nisu kolekcionari vec preprodavci...
sve to je dobro to je i jako skupo mislim skupo relano gledajuci. tesko je razmenjivati informacije kad nesto i kad naletis moras odmah da kupis ili vec kod preprodaca
mislim ako neko ima drugu ideju ok
next year at this time I'll be a millionaire
Mislim da je ovo odlična ideja, a predlažem da temu proširimo i na pijace i ostala mesta gde se kupuju polovni satovi. Nemam trenutno vremena da pišem, ali obećavam da se vraćam kasnije.
Ukoliko se tema proširi, predlažem i da se preformuliše tako da obuhvati sve ono što će pokrivati.
svidja mi se ideja.bilo bi lepo da nas poneko obavesti sta se nudilo otprilike po kojoj ceni i jos ako zna po kojoj ceni je stvarno nesto prodato.
Evo da na brzinu spomenem neka meste u BG gde se mogu kupiti polovni satovi, što će biti dovoljno za početak:
- Sajam kolekcionara u hotelu Slavija; održava se vikendima, ali ne svakog. Koliko sam čuo od više ljudi, treba posetiti i hotelsku kafanu, gde se rade pravi poslovi.
- Berza kolekcionarstva u Savezu gluvih Beograda (Svetog Save 16-18, kod pozorišta); održava se utorkom, počinje oko 14h
- Zeleni venac (pijaca); najpoznatiji prodavci Srba i Žika, koji imaju tezge. Ostali uglavnom prodaju kinesko đubre i replike (koje su po definiciji đubre). Ima i neki tip koji drži narukvice i kaiševe. Ukoliko hoćete bolje, naglasite da hoćete one iz kese
- Novobeogradski buvljak; ima više (pre)prodavaca polovnih satova, a najveća je koncentracija oko železničke stanice. Satovi se mogu naći i na najlonima oko buvljaka
- Zemunski buvljak na kraju Prvomajske; najbolje je ići nedeljom i stići najkasnije oko 11 sati, premda je izbor relativno slab, mada se tu i tamo može ponešto upecati.
Imate sreču. U Srbiji se barem nešto događa. Kod nas u Sloveniji nema ni jedan takav dogodak.
da dopunim nesinu listu - preprodavaca ima i u bubanj potoku, na tzv. maloj pijaci, vikendom, mislim da je subota udarni dan.
jole777 kaže:
Slučajno videh
Obrenovac,mala pijaca na izlazu prema Šapcu-Čovek ima tezgu na kojoj prodaje replike i Q&Q satove ALI...ispod tezge uvek ima par zanimljivih vintage primeraka.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Vršački buvljak, subotom - ima satova "kol'ko 'oces", ali treba doci rano!
p.s. mogli bismo jednu kartu da napravimo, sa ubelezenim tezgama.
jole777 kaže:
A oni koji imaju mobilne telefone sa dobrim foto mogućnostima i da uslikaju prodavce iz par uglova kako ne bi previše lutali po buvljacima i pitali se da li smo došli na pravu tezgu ili ne.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Bookmarks sajtovi