stvarno sam se potrudio pogledao gomilu hrono mehanizama ... oblačić na desnoj strani mehanizma podeseca na oznake na venusovim hronografima....o samoj robnoj marki jako malo i to vise kao opis nekog sata iz kolekcije nekog ljubitela ništa konkretno
Poslednja ispravka: popovac 76 (29.10.2017. u 14:24)
Stilizovano R u oblacicu ispod nemirnice je cisto vidljiva oznaka za Valjoux. Pojma nemam koji je tip mehanizma, verovatno neki dvocifrene oznake.
Goranpepe dobro dosao na forum.
Mozda pomogne, idi na sajt Mikrolisk i na sajt tog pretrazivaca ukucaj Prince. Dobices nekoliko rezultata.
Gorane, dobio si odgovore iznad, a nije bilo potrebe da otvaraš još jednu istu temu. Ljudi su pomogli koliko su mogli, a najbolje je da sačekaš i vidiš da li će biti još odgovora.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Teško je naći i dati pametan odgovor, jer se radi još o jednom mikrobrendu odnosno manufakturi, kojih je bilo celo more pred a posebno posle 2. svetskog rata i koje su trajale u najboljim primerima do početka '70.
Možda ima najvše smisla potražnja preko Mikorliska, koja kao jedan od ogovora daje firmu iz Maseille-a, Francuska, koja je bila registirana 13.12.1930.
Postoji još jedan namački brend sa istim nazivom Prince, koji je bio registriran 22.12.1911 u Schrambergu ali pitanje je kako je preživeo prvi i kasnije drugi. svetski rat.
Za mehanizam - meni je ovo takđe očigledan Valjoux ali me buni navedenih 18 rubina, jer koliko mi je poznato, ovaj proizvođač je u svoje kalibre ugrađivao 17 rubina. Za ovaj u tvom satu, bih rekao, da se radi o Valjoux 92.
Inače po samom logu i designu ovog sata, može se reći, odakle je dolazi uticaj:
Prilog 133749
Jedino da još probaš, da dobiješ detaljniji odgovor na nekim od stranih foruma, koji su možda više specijalizirani za vintage satove.
Vintage Watch Forums - Index page
Mehanizam je Valzu 22
Pozlaćeni turistički krono iz 40-ih ili 50-ih ranih. Oko 37 mm, 18 mm lugovi.
Firmi je bilo milijun, sve su u to vrijeme stancale slične satove. Ako tražiš vrijednost, nećeš se baš obogatiti.
Poslednja ispravka: sin.er (6.11.2017. u 14:05)
Prilog 133802Prilog 133803Prilog 133804
sat je u odlicnom stanju, perfektno radi ali ne znam ništa o njemu, ni googlanje a ni moj časovničar nisu znali ništa da mi kažu. ovaj kaliber se ugrađivao u rolex i tudor kao i omegu....svaka informacija bi mi značila puno..
Bookmarks sajtovi