Pozdrav,
Zanima me originalnost jednog sata, pa da ne bi slao slike 100 puta, sta sve trebam da slikam da bi ste utvrdili da li je originalan? Takodje koju zlatarsku radnju preporucujete da proverim originalnost sata (Beograd) ?
Pozdrav,
Zanima me originalnost jednog sata, pa da ne bi slao slike 100 puta, sta sve trebam da slikam da bi ste utvrdili da li je originalan? Takodje koju zlatarsku radnju preporucujete da proverim originalnost sata (Beograd) ?
Koji sat je u pitanju? Slikaj cifer, kljuc, mehanizam .... pa da pogledamo. Mada, bolje da ti to proveri neko strucan, kome je to profesija. Originalnost lako mozes proveriti kod casovnicara Kostica u Bg (Jug Bogdanova 3) na Zelenom vencu.
Imam problem da prebacim slike na racunar, tako da ako uspem saljem slike
U svakom slucaju, poseticu casovnicara Kostica, hvala na pomoci
Takodje, da li casovnicar kostic radi ispred nas? (malo sam paranoican jer mi je taj sat bitan)
Zaboravio sam da pitam,
Da li casovnicar Kostic proverava zlatne satove(da li utvrdjuje da li je pravo zlato i koliko karata)? Ako ne, da li neki drugi casovnicar to radi a da je pouzdan?
Mislim ako ne proveravas da li je sat,a samo da li je zlato,mozes u bilo kojoj zlatari.
Proveri da li je zlatan...tesko da ce u zlato upakovati kopiju. Ali proveri
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
next year at this time I'll be a millionaire
Iako je fotografija mehanizma veoma loša i ne znam da li je stavljenz amenski, sat jeste original, a nije mi poznato da su se pravile replike ovog brenda. Helvetia je propala osamdesetih godina prošlog veka, a evo i nešto o njenom istorijatu:
https://www.helvetiahistory.co.uk/history
U doba kada su morali da zatvore firmu tržište replika je bilo u povoju, a ni dan-danas se ne prave replike manje poznatih brendova, tj. onih koji se teško mogu prodati.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
hvala veliko na poucnom odgovoru,meni je bio zanimljiv,stavicu bateriju pa cu da vidim,a narukvica mu je genuine leather,vas odgovor me je bas obradovao,ima zanimljivih stvari na buvljaku...a sad treba procitati i nauciti nesto o brendu Helvetia...jos jednom hvala...
Ne živi čovek samo o hlebu...
Pogledaj cene polovnih satova ovog proizvođača ovde, pa će ti se odgovor sam nametnuti:
https://www.chrono24.com/patekphilippe/index.htm#gref
Biću slobodan da citiram jedan svoj stari post:
Ako je prethodni vlasnik neko ko poseduje kompaniju sa bar hiljadu zaposlenih, banku ili slično, onda je pitanje suvišno. Ovakvi satovi se drže u trezoru, koštaju koliko nov automobil, a kupac u razgledanje ide limuzinom koju vozi šofer u belim rukavicama.Aksiom br. 1: ukoliko neko postavi pitanje da li je njegov luksuzni sat original, obavezno sledi odričan odgovor.
Aksiom br. 2: ukoliko je sat koji spada u luksuzne dobijen na poklon, takođe sledi odričan odgovor.
Aksiom br. 3: ukoliko se u temi spomenu Rolex ili Breitling, onda nisu original.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi