Upravo tako Serb, sto znaci da o tome ne rapravljamo.
Upravo tako Serb, sto znaci da o tome ne rapravljamo.
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Poslednja ispravka: backarelli (22.8.2012. u 21:48)
Upravu si Serb,ja znam da mi je sat replika samo pitam jer su mi rekli dosta na internetu da kod kopije normalno da sekundara staje a moj kada stelujem sekundara radi pa neznam jel to sad nova fora kod replika?
@Jovan422 - Jovane, Rolex Submariner poseduje mehanizam 3135, koji ima funkciju hackinga t.j. zaustavljanja sekundare. Zavisno od mehanizma koji je u tvojoj re*lici, on moze i ne mora imati ovu funkciju. Inace - funkcija zaustavljanja sekundare se smatra velikim plusom na automatskom mehanizmu.
Ovim bih zavrsio pricu o re*likama, jer je ona zabranjena na forumu!
Lazni satovi su za lazne ljude a ja ti savetujem da sto pre nabavis original Seika (ili naravno i bilo koji drugi original sat) i uzivas u satovima na pravi nacin .
No time to lose
Uz dužno poštovanje, ja sam protiv ovakve paušalne kategorizacije, koja bi se čak mogla protumačiti i kao vređanje. Ne nose svi replike da bi impresionirali sagovornika, ili da bi sebi pumpali ego. Nekima se jednostavno pojedini modeli satova izuzetno sviđaju, a nedostupni su im.
Na primer, veliki sam ljubitelj Tag Heuer carrera modela, ali nemam tih 4.000+ eura koliko je potrebno za kupovinu originala. Volim kako ti satovi izgledaju, kako stoje, ono što predstavljaju (automobilizam) i u slučaju da mi neko ponudi vernu repliku, nisam siguran da bih uspeo da se oduprem niskim strastima.
S druge strane, izuzetno sam protiv zloupotrebe replika, tj. uvaljivanja kao originala, ali nisam apriori protiv postojanja replika, kupovine i korišćenja, pod uslovom da kupac to ne radi u lošoj/prevarnoj nameri. I da, naravno da ni jednu repliku nikada ne bih ozbiljno cenio i poštovao, kao što bih to osećao prema originalu.
Nema tu nikakvog vredjanja, zasto bih kupovao repliku i nosio je ako necu drugi da je vide? Ako cu kupiti repliku zato sto mi se taj model svidja , drzacu ga u kutiji i gledati ( mada se to nikad nece desiti). Za razliku od tebe ja sam apriori protiv postojanja replika, iz prostog razloga zato sto i onaj ko ima pare , moze biti prevaren sa tim djubretom od sata. To je samo jedan od razloga , ima ih jos mnogo. Da li znas da neki jaci proizvodjaci u svojim mehanizmima imaju preko 200 delova koji se svaki pojedinacno rucno ukrasava. I onda ja kupim neko kinesko djubre i bas mi je super sto nosim Pateka.... Vecina nas ovde nema da kupi satove jacih brendova, ali uzivanje u njima moze biti veoma razlicito (slike, tekstovi, video snimci itd...) A ja bar uzivam isto i u satu koji sam platio 500 dinara i u onom koji sam platio par stotina evra i jedan i drugi sam birao da zadovolji neke kriterijume koje sam odredio kad je rec o satovima.
I za kraj davno se vodila prica da li treba uopste raspravljati o replikama na forumu, i doneta je odluka da ne, verujem da ovde niko nece da se ljuti sto neko nosi repliku, ali veruj mi ovde nikog ne zanima ta replika ili bilo kakva prica o istoj.
Mire
Postoji toliko različitih,originalnih,brendova i njihovih modela po pristupačnim cenama ,među kojima se može izabrati sat koji ti se dopada, da nema apsolutno nikakve potrebe da neko sebe dovodi u ponižavajuću situaciju da kupi i nosi ''nešto što se predstavlja kao nešto drugo''.
Da li zaista više voliš silikonske grudi od pravih?
Zar te ne bi bio blam da te neko pita-''Jeli to Tag Heuer carrera?'' a ti da odgovoriš-''Nije.To je kopija tog sata.''
Ne može opravdanje biti rečenica ''Sviđa mi se ali nemam para za original''
Nemaš para da kupiš rolex?-Postoje desetine poznatih firmi koje prave iste takve modele,ali ih potpisuju svojim imenom.Onda je rešenje kupiti takav sat a ne blamirati se replikom.
Ne postoji ni jedan drugi razlog zašto bi neko kupio repliku sem želje da zavara druge i (što je gore) sebe.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Mire proizvodnja i prodaja replika je protivzakonita i predstavlja krivicno delo.
Upravu ste,ja ima Rolex Submariner repliku,ali zasto da dam 8000 eura za original da bi bio mangup sa Rolex na ruci kad mogu da kupim repliku i da budem isto smeker ali ljudi original je original.
Bookmarks sajtovi