5Likes
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Re: Namestanje datuma/vremena na Casio Edifice
Isti problem kao što je i u prvom postu. Sat (casio efa120l) žuri 2 minute. I to se počelo dešavati od prošlog pomeranja sata. Nisam ništa dirao već kad je bila promena, ručno sam namestio vreme (analogno i digitalno) i nedavno sam opet morao da vratim vreme dva minuta nazad (drugi put od pomeranja). Sat ne dodaje žurbu već stoji na tih 2 minute. Ne bi mi bilo muka da kasni pa da poteram napred već što moram da čekam da kazaljke izvrte ceo krug.
Da li ima neko spas ili podešavanje da ta žurba prestane. Hvala.
-
Hajde probaj da malo pojasniš problem.
Da li se vreme pomeri za 2 min. i na analognom i na digitalnom satu?
Koliko je potrebno vremena da od ručnog nameštanja se pomeri na tih +2 min.?
Jesam li dobro shvatio da kada dođe do tih + 2 min. onda tako ostane-nema tendenciju da se pomeri na + 3 min.?
Poslednja ispravka: VLADAN P (3.7.2013. u 17:52)
ZAJEDNO SMO SKUPA!
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Upravo tako. Kada se pomeri +2 minuta tako ostane i ne pomera se ni manje ni više. Verujem, ako bi ostavio tako mesecima pa čak i godinama ostalo bi na +2 minuta napred. A menja se i analogno i digitalno vreme (pomere se kazaljke same).
Koliko je potrebno ne znam, možda mesec,nedelja,par dana. Nisam gledao jer prvi put sam mislio da je slučajno,dok nije i drugi put se pomerilo. Sad bi trebao da pomerim ponovo pa da pratim koliko treba.
-
Ubih se razmišljajući i nisam uspeo da smislim razlog takvog ponašanja.
Kao prinudno rešenje jedino mi pada na pamet da namestiš sat na 2 min. ranije pa da za neko vreme sve dođe na svoje.
Naravno,kontaktiraj i ljude iz ovlašćenog servisa - Servisi satova | Svet Satova
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
pomerio sam 4 minute unazad, pa ću da vidim koliko je potrebno da se pomeri vreme + 2 minute. Videćemo šta će biti.
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi