Dekara, prijatelju, nema na cemu! Tu smo da jedni drugima pomognemo!
Dekara, prijatelju, nema na cemu! Tu smo da jedni drugima pomognemo!
Он сказал: "Поехали!"
Ne znam ali bi trebao biti na ženskoj ruci.
Moze li neka informacija o ovom satu?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Poslednja ispravka: miljanbljmb (31.10.2016. u 16:45)
Miljanbljmb, ne znam ko je proizvođač sata. Gledajući mehanizam mislim da je unutra mehanizam iz ručnog sata samo skeletizovan. Na žalost ne mogu da prepoznam mehanizam. Pogledaj ispod balansnog točka ima li kakva oznaka. Trebala bi biti. Onda pokušaj tu oznaku naći na ovim fotkama. Ako to sve uspe onda ćeš barem znati ko je proizvođač mehanizma a možda i koji je tačno mehanizam.
Poslednja ispravka: VLADAN P (31.10.2016. u 20:49)
Black_aries dobro došao na forum.
Potrebno je otvoriti sat i pogledati koji je mehanizma unutra. Na ovom sajtu (bidfun-db Archive: Watch Movements ) ćeš verovatno pronaći mehanizam koji je u tvom satu pa ćeš videti i tehničke karakteristike mehanizma a verovatno i okvirnu starost sata. U prazno polje na sajtu ukucaj IWC , klik na "search" i upoređuj fotke sa onim što vidiš u satu. Zaobiđi mehanizme gde piše "manual wind", "automatic", gledaj samo mehanizme za džepne satove.
Takođe, okvirnu starost sata možeš utvrditi tako što ćeš serijski broj mehanizma i/ili kućišta ukucati u prazna polja na ovom sajtu:DateYourIWC applet
Poslednja ispravka: skydrummer (27.11.2016. u 20:32)
Pozdrav ljudi.
Prvo da se izvinim ako sam promasio temu.
Pre neki dan sam naleteo na ovu Doxu Anti-magnetique i bas mi se svideo ovaj vintage izgled. Mislim da bi uz dobru restauraciju bio interesantan satic. Da li mozda neko zna nesto vise da mi kaze o mehanizmu i godini proizvodnje, pre nego sto ga odnesem na popravku, da vidim ima li mu spasa i naravno da li se sve to isplati raditi.
Unapred hvala.
Andrijaa, da li satu ima, kako kažeš, spasa reći će ti časovničar kada otvori sat i vidi u kakvom je stanju mehanizam. Ako sat radi, verovatno da mu treba samo servis, ali to će ti sve reći časovničar (obiđi ih nekoliko).
Teško je pričati o mehanizmu kada nema fotografije. Možemo samo da nagađamo.
Što se tiče godine proizvodnje, tačnu godinu nećeš verovatno nikada saznati. Orjentirno rekao bih 50-te, možda grešim.
Da li se isplati? Zavisi. Čisto finansijski se ne ispalti (preprodaja). Ako je sat nasledstvo, lepa uspomena i sl. ili ti se jednostavno dopada sat onda se sve isplati.
Bookmarks sajtovi